Terapia BOWEN


"Primul obiectiv al unui terapeut este sa gaseasca sanatatea - boala o poate gasi oricine." Dr.Still

Nu este un secret pentru femei ca in timpul sarcinii, corpul sufera modificari, fizice, psihice si  sufletesti, iar orice sprijin oferit pentru a suporta mai usor aceste transformari este bine venit. Multe din schimbarile fizice sunt urmarea directa a reactilor la nivel hormonal care au loc in primele saptamani de sarcina, acestea  avand rolul de a  asigura dezvoltarea normala a bebelusului si de a pregati organismul pentru nastere si alaptare. 

Insa pe langa schimbarile hormonale mai apar diverse reactii mai mult sau mai putin placute, cum ar fi: greturile matinale, depresiile, durerile de picioare, durerile de spate, sciatica, starea de oboseala, disconfort in zona pieptului si bazinului, glezne si picioare umflate, constipatiile, hemoroizii, schimbari bruste de dispozitie, acneea, toate sunt afectiuni care se pot instala in timpul sarcinii, insa pentru toate acestea si multe altele recomandam terapia Bowen.

Ce este Terapia Bowen?

Terapia Bowen este o mare binecuvantare pentru viitoarele mame, deoarece este o metoda blanda si eficienta, care permite corpului sa se autovindece,  relaxand corpul la nivel  profund. Multe dintre problemele enumerate mai sus pot avea rezultate remarcabile cu ajutorul acestei metode, atat inainte cat si dupa nastere.

Avantajul oferit de aceasta tehnica, este ca femeile gravide pot fi tratate in pozitia șezând sau culcat pe o parte. De asemenea, este complet non-invaziva, cele mai multe dintre simptomele asociate cu sarcina pot fi ușor de controlat, iar  tratamentul este extrem de bland.

Terapia Bowen este recomandata si folositoare oricui, de la bebelusi, la gravide, la personae tinere sau in varsta cu diverse probleme de sanatate. In primul rand, trebuie precizat faptul ca este o terapie holistica, ceea ce  inseamna ca trateaza omul ca un intreg (trup, minte si suflet). 

Cum functioneaza Terapia Bowen?

Tehnica Bowen este o metoda manuala, care consta în presiuni blande aplicate cu degetele pe anumite puncte,  peste mușchi, nervi, ligamente,  tendoane sau țesuturi moi. Intre aceste secvente de miscari se lasa pauze intre 2 si 5 minute, în care pacientul este lăsat să stea singur, în linişte,   pentru ca, corpul sa aiba timp sa proceseze informatia.  Aceste pauze sunt fundamentale deoarece se incepe un ” dialog”  între creier și sistemele corpului, astfel încât organismul  sa se poate vindeca singur, prin transmiterea si decodarea unor mesaje în sistemul nervos central,  reactivand memoria celulara, aducand corpul intr-o stare de  echilibru.

Cu ajutorul tehnicii Bowen, putem înțelege mai bine limbajul corpului nostru. Aceste mișcări manuale efectuate de catre terapeut activeaza sistemul nervos parasimpatic si permit organismului nostru sa detecteze stresul și sa elibereze tensiunea.

Cand este recomandata Terapia  Bowen?

Pre-concepție:

Bowen poate ajuta prin reglarea ciclului menstrual și sporirea fertilității atât la bărbați, cât și la femei. Aceasta generează o stare de echilibru în sistemul nervos și poate elibera zone blocate sau în imposibilitatea de a funcționa optim.

Trimestrul I de sarcina

Ea poate ajuta in stari de oboseala, anxietatea, greața de dimineață și fluctuațiile emoționale asociate schimbărilor hormonale, ajutând corpul să se adapteze la această stare nouă și în continuă schimbare.

Trimestrul II și III de sarcina

Tehnica Bowen este foarte utilă în ameliorarea durerilor de spate, sciatică, picioare și glezne umflate, crampe, disconfort gastric, respirație, arsuri la stomac și reflux. Pe măsură ce sarcina se apropie de sfârșit, sesiunile Bowen pot ameliora disconfortul de presiune pelviană, vene varicoase, hemoroizi, picioare dureroase, etc.

De asemenea, poate ajuta la optimizarea poziționării fetale corecte înainte de naștere .

 

Ingrijirea și vindecarea post-nastere

Dat fiind faptul ca tehnica Bowen stimulează abilitatea organismului de autovindecare și că este atât de blândă și neinvazivă, ea poate fi utilizată după nasterea naturala, după cezariană sau pentru vindecarea perineală și ameliorarea durerilor aparute sau pentru preventie.

Alăptarea

Există mișcări specifice pentru a promova lactația și este un instrument foarte eficient pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de spate, de umăr și de gât adesea aparute în timpul alăptării. De asemenea, vă poate ajuta să dormiți mai bine și să vă simțiți mai odihnițe în general.

 

Contraindicatii Terapia Bowen

Terapia Bowen NU are contraindicatii si nici nu poate face rau!

Tehnica Bowen este o modalitate complementara, in sensul ca potenteaza si completeaza tratamentele alopate, fara ca efectele sale sa fie influentate de acestea.

Mecanismele declansate de un tratament Bowen in cadrul sistemului nervos sunt foarte subtile, iar corpul continua sa lucreze cateva zile dupa sedinta. Din acest motiv, este recomandat sa se evite alte terapii corporale cu 5 zile inainte si 5 zile dupa o sedinta Bowen, pentru ca reactia organismului la tratamentul Bowen sa nu fie intrerupta.

RECOMANDARI

Terapia Bowen începe să lucreze după prima sedinta; cele mai multe ameliorări se produc în primele 24 de ore, dar acestea vor cotinua până la 5-7 zile dupa tratament. Vă recomandăm să urmaţi cîteva sfaturi, pentru a vă ajuta în procesul de vindecare: -- nu rămâneţi în poziţia aşezată, în ziua tratamentului mai mult de jumătate de oră, ridicaţi-vă şi acordaţi-vă câteva minute pentru o plimbare uşoară -pentru a vă ajuta corpul să elimine toxinele, va fi necesar să beţi 6-8 pahare de apă pe zi - Terapia Bowtech nu trebuie combinată cu alte terapii cum ar fi masajul, chiropractica, fizioterapia, reflexoterapia, pasele energetice, ultra-sunetele, deoarece acestea vor anihila efectul manevrelor delicate efectuate prin terapia Bowen - nu faceţi duşuri sau băi fierbinţi, nici duşuri scoţiene; băile şi duşurile calde sunt permise - dacă aveţi senzaţii de durere, pe care nu le-aţi mai avut, este un semn bun, deoarece corpul începe să lucreze. Bowen s-a dovedit a fi o terapie sigură, ne-manipulativă, ce ajută corpul să-şi restabilească starea de armonie proprie. Bowen nu acţionează împotriva corpului, ci împreună cu acesta, în ritmul său.

TARIFELE si PROMOTIILE aici.

Pentru PROGRAMARI click aici sau suna la 072 PROMAMA (0727.766.262)

Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile