Informatii despre Cursul Educatie in Lactatie


Mai mult de 1 000 000 de vieti de copii si mame ar fi salvate, in fiecare an, la nivel mondial, daca mamele si-ar alapta bebelusii!

Copiii care sunt alaptati pentru mai mult timp sunt mai inteligenti, se imbolnavesc mai rar, fac mai putine complicatii la boli si au mai putine infectii si probleme dentare, este redusa morbiditatea si mortalitatea si au risc mai mic de obezitate si diabet de-a lungul vietii. Pe mame, alaptarea le protejeaza impotriva cancerelor de san si ovarian si de diabet.

Rata alaptarii exclusive este, in Romania, de doar 12,6%, in conditiile in care, cu informatiile corecte si sprijinul profesionist, 98% dintre femei pot alapta! Avem nevoie de cat mai multi specialisti, de cat mai multi medici informati in Romania, pentru sanatatea copiilor nostri.

Asociatia ProMAMA - Institut si Clinica de Alaptare - a lansat in 2010 Cursul “EDUCATIE IN LACTATIE” (“Education in Lactation”). Anual, cursul este revizuit in functie de cele mai noi cercetari, iar din 2015 a fost lansat intr-un nou format - mai complet si complex, la cele mai inalte standarde internationale.

Cursul este un un program la nivel academic, destinat persoanelor care doresc sa se certifice la nivel international ca si consultanti in alaptare (IBCLC – International Board Certified Lactation Consultant). 

Este SINGURUL curs din Romania si unul dintre cele trei din Europa certificate LEAARC (Lactation Education Accreditation and Approval Review Comittee), organizatie care atesta ca programele acreditate sunt leaderi in domeniul educatiei in lactatia umana - ‚Äčhttp://www.leaarc.org/download/LEAARC_ApprovedCourses.pdf

 

CUI se adreseaza Cursul Educatie in Lactatie?

Cursul este foarte util medicilor neonatologi/ pediatri/ de familie, moaselor, asistentelor medicale, educatorilor prenatali si tuturor persoanelor care se ocupa de ingrijirea cuplului mama-copil, intrucat astfel pot sustine alaptarea si oferi un ajutor competent.

“Dorinta noastra este sa le oferim viitorilor specialisti un program de pregatire mult mai amplu, care sa aiba in vedere atat o pregatire teoretica temeinica in domeniul lactatiei si a alaptarii, cat si posibilitatea pregatirii lor din punct de vedere practic, astfel incat Romania sa se bucure de cei mai buni specialisti in domeniu”, spune dr. Marta MURESAN, medic primar pediatru, doctor in medicina si formatorul consultantilor in alaptare din Romania. Cursul “Educatie in Lactatie” este conceput si predat de catre dr. MURESAN.

Primul curs “EDUCATIE IN LACTATIE” s-a desfasurat in anul 2010, la recomandarea profesorului Claibourne Dungy, presedintele Bordului International de Examinatori consultanti de lactatie (IBLCE), facand astfel posibila organizarea examenului international de certificare a consultantilor de alaptare si in tara noastra. Cursul se afla acum la cea de-a VIII-a editie, iar in tot acest timp, ProMAMA a format 8 generatii de specialisti in alaptare IBCLC in Romania, aceasta insemnand 120 de persoane, dintre care, unele s-au si certificat international.

 

DETALII DESPRE CURS:

 

DURATA cursului este de un trimestru si CUPRINDE:

In urma finalizarii cursului si a promovarii examenului final de curs, participantii vor primi diplomele necesare pentru inscrierea la examenul international.

ATENTIE! Diploma eliberata de Asociatia ProMAMA nu inseamna ca dupa absolvirea examenului de curs se poate folosi denumirea de „Consultant lactatie”, „Consultant alaptare” sau „Consultant de lactatie/alaptare in curs de certificare”. Aceasta denumire o pot folosi numai cei care promoveaza examenul international (IBLCE).

 

FORMATORII:

   Dr. Marta MURESAN, Medic Primar Pediatru, Consultant Lactatie Certificat International (IBCLC) din 2016;

In 2010, Dr. Marta Muresan a initiat si sustinut primul Curs "Educatie in Lactatie", in cadrul Asociatiei ProMAMA, fiind persoana care a adus in Romania profesia de CONSULTANT IN ALAPTARE. Acesta a fost primul curs de formare si pregatire a viitorilor specialisti in lactatie si alaptare din Romania.

Primii specialisti in alaptare din Romania, care s-au certificat ca IBCLC in 2011, au fost pregatiti de Dr. Muresan. Pana in prezent, Dr. Muresan a format 9 generatii de specialisti in alaptare, 120 de persoane de pe teritoriul intregii Romanii.

 

   Sorana MURESAN, Consultant in Alaptare Certificat International (IBCLC) din 2011, Presedintele Asociatiei ProMAMA

In calitate de IBCLC, pana in prezent, Sorana a oferit peste 4.000 de sedinte de consultanta in alaptare fata-in-fata cu mama si bebelusul.

S-a implicat in formarea specialistilor in alaptare inca din anul 2014 - atat in cadrul cursului Educatie in Lactatie, cat si pregatirea din punct de vedere practic a persoanelor interesate (dupa un interviu in prealabil, o parte din cursanti pot efectua ore de practica in cadrul Institutului si Clinicii de Alaptare ProMAMA).

Mai multe despre Sorana - aici.

 

INSCRIERILE: 

Va puteti inscrie la Currs incepand cu data de 1 August 2018, in limita locurilor disponibile. Numarul maxim de locuri este de 20 persoane (in sala de curs). Inscrierea este considerata ferma in momentul achitarii avansului. Va rugam sa trimiteti la adresa contact@promama.ro Formularul de Inscriere completat si semnat pe ultima pagina, impreuna cu dovada achitarii avansului.

Puteti descarca de aici FORMULARUL DE INSCRIERE.

 

COSTUL cursului:

Cursul "Educatie in Lactatie" este de 550 EUR si poate fi achitat in LEI, la cursul BNR din ziua efectuarii platii, fie prin transfer bancar (detalii in formularul de inscriere), fie numerar, la sediul ProMAMA ((Bucuresti, str. Elena Caragiani 20 A, sector 1). Costul cuprinde:

 

DISCOUNT-URI:

Obs.: Cele 2 discount-uri de mai sus se cumuleaza daca sunt indeplinite ambele criterii!

 

POLITICA DE ANULARE A INSCRIERII:

 

CERTIFICARI obtinute de Asociatia ProMAMA pentru Cursul de Educatie in Lactatie:

Cursul de Educatie in Lactatie ProMAMA figureaza in “Directory of Course Providers” pe siteul Asociatiei Internationale a Consultantilor de Lactatie (www.ilca.org) si pe siteul LEAARC, organizatie care atesta ca programele acreditate sunt leaderi in domeniul educatiei in lactatia umana. 

Comitetul de aprobare si acreditare a cursurilor de lactatie (LEAARC), sustinut de Asociatia Internationala a Consultantilor de Lactatie (ILCA), de Bordul International de Examinatori ai Consultantilor de lactatie (IBLCE) si de Academia Americana de Pediatrie (AAP) a aprobat cursul ProMAMA de “Educatie in Lactatie”. Astfel, cursul Asociatiei ProMAMA devine singurul din Romania si al treilea din Europa (dupa Danish Committee for Health Education si Deborah Robertson din UK) recunoscut de cel mai inalt for pentru aprobarea educatiei in lactatie. Cursul nostru este recomandat de ILCA si IBLCE pentru inscrierea pentru examenul IBLCE. Presedintele LEAARC, Cheryl Benn afirma despre importanta aprobarii LEAARC: “This distinction provides a reliable indicator of educational quality to employers, insurers, counselors, educators, governmental officials and the public, based on the fact that the education program adheres to established criteria and standards of the profession”.

Asociatia ProMAMA - Institut si Clinica de Alaptare - este singura organizatie din Romania partenera ILCA (Asociatia internationala a Consultantilor de Lactatie) si ELACTA (Asociatia Europeana a Consultantilor in Alaptare).

 

LOCATIA:

Cursul din 2018 se desfasoara la Phoenicia Grand Hotel, intr-o locatie eleganta si cu o ambianta placuta.

Adresa: Bulevardul Alexandru Serbanescu, nr. 87, Sector 1, Bucuresti. Click aici pentru harta.

Email: office@phoenicia.roreservations@phoenicia.roevenimente@phoenicia.ro.

Telefon fix: +40 21 300 08 88 / 889 / 890. 

 

 

PARTENERI:

   

 

DETALII SUPLIMENTARE:

Mai multe detalii despre "Cursul de Educatie in Lactatie" puteti obtine trimitand un e-mail pe receptie@promama.ro / contact@promama.ro, sau telefonand la 072 7766262 (Receptie) / 0726.71.51.52 (Sorana MURESAN, presedintele Asociatiei ProMAMA).

Detalii despre examenul international puteti vedea aici.

Aici este FORMULARUL DE INSCRIERE cu care va puteti inscrie la curs.

 

 
Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile