Informatii despre Cursul Educatie in Lactatie


Au inceput INSCRIERILE pentru cursul din acest an

Cursul se va desfasura ONLINE, in perioada 6 Noiembrie 2020 - 20 Februarie 2021

 

Cursul "Educatie in Lactatie" este un curs complet si complex, conceput de specialistii IBCLC ProMAMA, fiind revizuit anual in functie de cele mai noi cercetari si la cele mai inalte standarde internationaleCursul este un un program la nivel academicdestinat persoanelor care doresc sa se certifice la nivel international ca si consultanti in alaptare (IBCLC – International Board Certified Lactation Consultant). Este SINGURUL curs din Romania si unul dintre cele trei din Europa certificate LEAARC.

 

CUI se adreseaza Cursul Educatie in Lactatie?

Cursul este foarte util medicilor neonatologi/ pediatri/ de familie, moaselor, asistentelor medicale, educatorilor prenatali si tuturor persoanelor care se ocupa de ingrijirea cuplului mama-copil, intrucat astfel pot sustine alaptarea si oferi un ajutor competent.

“Dorinta noastra este sa le oferim viitorilor specialisti un program de pregatire mult mai amplu, care sa aiba in vedere atat o pregatire teoretica temeinica in domeniul lactatiei si a alaptarii, cat si posibilitatea pregatirii lor din punct de vedere practic, astfel incat Romania sa se bucure de cei mai buni specialisti in domeniu”, spune dr. Marta MURESAN, medic primar pediatru, doctor in medicina si formatorul consultantilor in alaptare din Romania. Cursul “Educatie in Lactatie” este conceput si predat de catre dr. MURESAN.

"Cu cat se formeaza mai multi specialisti in alaptare in Romania, cu atat mai multe cupluri mame-bebelusi vor fi ajutate in privinta alaptarii - pentru ca vor avea acces la informatii corecte si up-to-date, pentru ca vor beneficia de suport si vor primi ajutor calificat pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta. Practic, este vorba de un start sanatos in viata, deci, de o generatie viitoare sanatoasa! Si nu doar fizic, ci si emotional - deoarece impactul alaptarii este profund si pe termen lung." - afirma Sorana MURESAN, fondatorul si Presedintele Asociatiei ProMAMA si Consultant in Alaptare IBCLC.

Primul curs “EDUCATIE IN LACTATIE” s-a desfasurat in anul 2010, la recomandarea profesorului Claibourne Dungy, presedintele Bordului International de Examinatori Consultanti de Lactatie (IBLCE), facand astfel posibila organizarea examenului international de certificare a consultantilor de alaptare si in tara noastra.

Cursul se afla acum la cea de-a XI-a editie, iar in tot acest timp, ProMAMA a format 10 generatii de specialisti in alaptare IBCLC in Romania, aceasta insemnand peste 200 de persoane, dintre care multe au si reusit sa obtina certificarea internationala - adica titlul IBCLC.

 

DETALII DESPRE CURS:

Cursul din 2020 - 2021 se desfasoara doar in format ONLINE, live, pe platforma ZOOM.

DURATA cursului este de un trimestru si CUPRINDE:

In urma finalizarii cursului si doar daca promoveaza la examenul final de curs, tot participantii vor primi diploma (Certificat de Participare si absolvire a examenului de curs) necesara inscrierii la examenul international.

ATENTIE! Diploma eliberata de Asociatia ProMAMA NU inseamna ca dupa absolvirea examenului de curs se poate folosi denumirea de „Consultant lactatie”, „Consultant alaptare” sau „Consultant de lactatie/alaptare in curs de certificare” si nici de asociere cu titlul IBCLC (de exemplu, este interzisa folosirea denumirii de “consilier in alaptare in curs de certificare IBCLC”). Aceasta denumire o pot folosi numai cei care promoveaza examenul international (IBLCE).

 

PERIOADA DE DESFASURARE A CURSULUI ONLINE:

Cursul se desfasoara intre 6 Noiembrie 2020 si 20 Februarie 2021, astfel:

Prima parte a cursului (adica primele 48 de ore) se va desfasura in perioada 6 - 21 Noiembrie 2020, astfel: 
       - 6 si 7 Noiembrie 2020 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 - 19:00.
       - 13 si 14 Noiembrie 2020 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 - 19:00.
       - 20 si 21 Noiembrie 2020 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 - 19:00.
 
A doua parte a cursului (adica ultimele 47 de ore) se va desfasura in perioada 5 - 20 Februarie 2021, astfel:
       - 5 si 6 Februarie 2021 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 - 19:00.
       - 12 si 13 Februarie 2021 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 - 19:00.
       - 19 si 20 Februarie 2021 (Vineri si Sambata), intre orele 9:00 - 18:00.
 
* Zilnic, vor fi parcurse 8 ore de curs + 1 ora pauza de masa + 1 ora totalul pauzelor intermediare.
 
Dupa finalizarea cursului, se va sustine Examenul de curs, la o data ce va fi ulterior comunicata (dupa aprox 2 saptamani de la finalizarea cursului). 
 

FORMATORII:

   Dr. Marta MURESAN, Medic Primar Pediatru, Consultant Lactatie Certificat International (IBCLC) din 2016;

In 2010, Dr. Marta Muresan a initiat si sustinut primul Curs "Educatie in Lactatie", in cadrul Asociatiei ProMAMA, fiind persoana care a adus in Romania profesia de CONSULTANT IN ALAPTARE. Acesta a fost primul curs de formare si pregatire a viitorilor specialisti in lactatie si alaptare din Romania.

Primii specialisti in alaptare din Romania, care s-au certificat ca IBCLC in 2011, au fost pregatiti de Dr. Muresan. Pana in prezent, Dr. Muresan a format 9 generatii de specialisti in alaptare, 120 de persoane de pe teritoriul intregii Romanii.

 

 

   Sorana MURESAN, Consultant in Alaptare Certificat International (IBCLC) din 2011, Presedintele Asociatiei ProMAMA

In calitate de IBCLC, pana in prezent, Sorana a oferit peste 5.000 de sedinte de consultanta in alaptare fata-in-fata cu mama si bebelusul.

S-a implicat in formarea specialistilor in alaptare inca din anul 2014 - atat in cadrul cursului Educatie in Lactatie, cat si pregatirea din punct de vedere practic a persoanelor interesate (dupa un interviu in prealabil, o parte din cursanti pot efectua ore de practica in cadrul Institutului si Clinicii de Alaptare ProMAMA).

Mai multe despre Sorana - aici.

 

INSCRIERILE: 

Va puteti inscrie la Curs incepand cu data de 24 August 2020, in limita locurilor disponibile.

Inscrierea este considerata ferma in momentul in care primim prezentul formular completat, precum si dovada achitarii avansului de 200 EUR, la adresa contact@promama.ro.

AICI gasiti FORMULARUL DE INSCRIERE la curs. Acesta se completeaza online. Va rugam dati click pe link.

 

TAXA, METODA DE PLATA, DISCOUNT-uri:

Taxa totala = 750 EUR.

Taxa include:

1. Training-ul online de 95 de ore (90 ore de lactatie + 5 ore de comunicare).

2. Pachetul de studiu (suportul de curs, caietul de exercitii).

3. Examenului de promovare a cursului (include costurile privind testele de verificare, taxa de examen si eliberarea diplomei de absolvire a cursului). 

ATENTIE! Acesta este costul pentru Cursul „Educatie in Lactatie”, organizat de ProMAMA si NU include orele de practica, adica  cele min. 1.000 (o mie) de ore de practica necesare pentru a deveni eligibil la examenul international! 

METODA DE PLATA: 

Plata se poate face in LEI, la cursul BNR din ziua efectuarii platii / emiterii facturii, prin una din cele 2 modalitati:
– transfer bancar: ASOCIATIA PROMAMA CENTER, Sediul social: Cluj-Napoca, str. Nasaud 18, jud. Cluj, CIF 27352467, IBAN: RO25 BTRL 0450 1205 U942 05XX, Banca Transilvania;
– cash/ card, la sediul ProMAMA (Bucuresti, str. Elena Caragiani 20 A, sector 1). Va rugam dati un telefon in prealabil pentru verificarea programului: 0727766262;
 
Plata se poate face integral sau in maxim 4 transe, dupa cum urmeaza:

 

❗️ EarlyBird DISCOUNT:​

Obs.: Cele 2 discount-uri de mai sus se cumuleaza daca sunt indeplinite ambele criterii!

 

PROCEDEUL DE AMANARE / RENUNTARE LA CURS: ​

Pentru ca locul este rezervat persoanei inscrise si locurile disponibile sunt limitate, politica de anulare a inscrierii este urmatoarea:
 
Renuntarea la curs se va face in scris. Trimiteti un e-mail la contact@promama.ro
Amanarea cursului se poate face pentru anul urmator, dar nu mai tarziu de un an.

 

CERTIFICARI obtinute de Asociatia ProMAMA pentru Cursul de Educatie in Lactatie:

Cursul de Educatie in Lactatie ProMAMA figureaza in “Directory of Course Providers” pe siteul Asociatiei Internationale a Consultantilor de Lactatie (www.ilca.org) si pe siteul LEAARC, organizatie care atesta ca programele acreditate sunt leaderi in domeniul educatiei in lactatia umana. 

Comitetul de aprobare si acreditare a cursurilor de lactatie (LEAARC), sustinut de Asociatia Internationala a Consultantilor de Lactatie (ILCA), de Bordul International de Examinatori ai Consultantilor de lactatie (IBLCE) si de Academia Americana de Pediatrie (AAP) a aprobat cursul ProMAMA de “Educatie in Lactatie”. Astfel, cursul Asociatiei ProMAMA devine singurul din Romania si al treilea din Europa (dupa Danish Committee for Health Education si Deborah Robertson din UK) recunoscut de cel mai inalt for pentru aprobarea educatiei in lactatie. Cursul nostru este recomandat de ILCA si IBLCE pentru inscrierea pentru examenul IBLCE. Presedintele LEAARC, Cheryl Benn afirma despre importanta aprobarii LEAARC: “This distinction provides a reliable indicator of educational quality to employers, insurers, counselors, educators, governmental officials and the public, based on the fact that the education program adheres to established criteria and standards of the profession”.

Asociatia ProMAMA - Institut si Clinica de Alaptare - este partenera ILCA (Asociatia internationala a Consultantilor de Lactatie) si ELACTA (Asociatia Europeana a Consultantilor in Alaptare).

 

PARTENERI:

   

 

DETALII SUPLIMENTARE:

Mai multe detalii despre "Cursul de Educatie in Lactatie" puteti obtine trimitand un e-mail pe receptie@promama.ro / contact@promama.ro, sau telefonand la 072 7766262 (Receptie) / 0726.71.51.52 (Sorana MURESAN, presedinte Asociatia ProMAMA).

Detalii despre examenul international puteti vedea aici.

 

AICI gasiti FORMULARUL DE INSCRIERE la curs. Acesta se completeaza online. Va rugam dati click pe link.

 
Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile