Curs pentru nasterea prin cezariana


Cursul este conceput special pentru mamicile care urmeaza sa nasca prin cezariana. 

Vei afla despre procedurile medicale din spital, astfel incat sa fii pregatita si sa nu fii luata prin surprindere. Te vei pregati pentru intalnirea cu bebe, vei afla despre starile perioadei post-partum, initierea alaptarii si ingrijirea nou-nascutului. 

Daca iti doresti sa nasti natural, te invitam la Cursul Lamaze (pentru nastere naturala).

Cursul Lamaze pentru nasterea prin cezariana se bazeaza pe informatii oferite de filozofia Lamaze, aceasta fiind corelata cu cele mai bune si mai recente informatii medicale disponibile. Astfel, vei participa activ si vei lua decizii informate pe parcursul nasterii, vei sti la ce sa te astepti si atunci te vei bucura mai mult de eveniment. Nu in ultimul rand, vei sti sa ingrijesti corect nou-nascutul in perioada post-partum si sa ameliorezi starile si durerile ce vor aparea.

Temele prezentate in cadrul acestui curs te vor ajuta sa acumulezi informatii despre cum sa te pregatesti inainte de nastere, despre operatie, despre procedurile medicale impuse in spital, despre recuperare, inclusiv despre anumite tehnici de respiratie si relaxare, pentru a inlatura eventuala frica de dinainte de eveniment. La ProMAMA beneficiezi de Cursuri sustinute de un Educator Prenatal Certificat Lamaze si Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC).

 

Cursul se structureaza in 2 sedinte, iar cateva dintre temele acoperite sunt: 

  • stilul de viata sanatos al gravidei
  • semnale de alarma in caz de travaliu prematur
  • indicatiile cezarienei
  • procedurile de dinainte de operatie
  • procesul nasterii
  • recuperarea dupa cezariana; starile psihice si fizice dupa nastere
  • initierea alaptarii
  • tehnici de confort pentru emotiile si frica de interventie
  • puericultura si notiuni de ingrijirea bebelusului

 

Parte dedicata ingrijirii nou-nascutului cuprinde toate informatiile utile, ce te vor ajuta sa faci fata mai usor viitoarei meserii, cea mai frumoasa dar si cea mai grea - aceea de PARINTE.

In cazul in care ai optat pentru cezariana din cauza temerii de durerea provocata de nasterea vaginala, in urma cursului poti regandi aceasta pozitie si chiar sa incepi sa optezi pentru o nastere vaginala. De asemenea, cu ajutorul cursului Lamaze vei intelege de ce este important sa lasi travaliul sa se declanseze de la sine, iar cezariana sa fie facuta abia dupa aceea (“cezariana la cald”).

Exista si cazuri in care declansarea travaliului este contraindicata din motive medicale si se impune o “cezariana la rece”. Chiar si cu acest scenariu, pot aparea situatii neprevazute, cand se declanseaza travaliul inainte de data planificata pentru oparatie. Acest lucru poate sa te ia prin surprindere total, sa te panicheze si sa influenteze negativ aceasta experienta. Cursul bazat pe practicile Lamaze te ajuta sa intelegi inclusiv aceste situatii neasteptate si te invata cum sa le gestionezi cu calm.

 

Iti recomandam sa incepi cursul daca ai intre 28 si 32 de saptamani de sarcina, astfel incat sa ai suficient timp sa il finalizezi pana la nastere. 

Inscrie-te acum la 0727 766 262 / receptie@promama.ro sau programeaza-te aici!

Vino impreuna cu viitorul tata! Daca partenerul este implicat inca de la inceput, el va fi mai pregatit sa devina TATA, iar familia va fi mai unita si mai puternica. In plus, tatal primeste atestatul de absolvire a cursului de puericultura cu care obtine inca 10 zile de concediu dupa nasterea copilului.  

Proaspata mamica are nevoie de mult ajutor si sustinere atat in timpul nasterii cat si in perioada imediat urmatoare. Conform Legii Concediului Paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000 in articolele 6 si 7, tatalui ii revin, in mod legal, pe langa cele 5 zile de concediu acordate prin lege la nasterea bebelusului, inca 10 zile suplimentare de concediu pentru ingrijirea nou-nascutului *.
Participand alaturi de viitoarea mamica la Cursurile de Puericultura (Ingrijirea nou-nascutului) din cadrul Cursurilor Lamaze organizate la ProMAMA, viitorul tatic primeste un atestat cu care va putea primi acele 10 zile suplimentare de concediu. Tatal poate beneficia de acest concediu chiar daca parintii nu sunt casatoriti, dar numele lui apare pe certificatul de nastere al copilului.

Mai important decat atat, tatal va fi pregatit sa te sustina si sa-si ingrijeasca corect bebelul. 

 

Durata cursului: 4 ore, structurate in 2 sedinte a cate 2 ore.

Intra in pagina TARIFE si PROMOTII pentru a vedea oferta ProMAMA.

Vezi PROGRAMUL cursurilor aici. Gasesti afisata data primei sedinte, urmand ca data urmatoarei sedinte sa fie stabilita ulterior.

INSCRIE-TE aici!  Locuri limitate in fiecare luna!

Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile