Curs LAMAZE - varianta extinsa


     

    

 Curs ONLINE - LIVE, INTERACTIV si PRACTIC - pregatire pentru nastere si ingrijire bebe !

Pentru ca viata merge inainte… ea creste in burtica voastra... si apoi in bratele voastre.

Specialistii ProMAMA iti sunt alaturi, draga gravida, mai ales acum, in aceasta perioada dificila pentru fiecare dintre noi.

Sustinem cursurile in mediul ONLINE, pentru ca astfel te putem ajuta in continuare, cu toata priceperea si cunostintele de peste 11 ani.

Iti oferim, in continuare, aceeasi calitate, doar ca acum in mediul online.

Totul va fi LIVE si INTERACTIV. E important sa stii ca NU iti vom livra inregistrari, ci ne vom vedea si auzi in direct. Iar acest lucru este pentru tine, pentru a reusi sa pastram cat mai mult din interactivitatea cursului fizic.

Totusi, daca iti doresti sa participi la un curs fizic, ai posibilitatea de a face la ProMAMA un curs privat (doar tu si partenerul tau).

INSCRIE-TE aici la cursul Lamaze ONLINE sau solocita informatii pentru Cursul privat. 

Cursul LAMAZE online te pregateste pentru nastere, alaptare si ingrijirea bebelusului.

Promotie: Curs Nastere, Puericultura si Alaptare - vezi AICI!

 

DESPRE CE DISCUTAM LA CURSUL LAMAZE - curs Extins?

                                                                    
Cursul Lamaze in varianta extinsa este dedicat, in primul rand, mamelor care isi doresc sa nasca natural. 
 
La Cursurile Lamaze, vom face pregatirea gravidei pentru nastere si ingrijirea bebelusului, discutand despre:

 Sedinta 1: Sarcina & Travaliul

 • Cum te ajuta practicile Lamaze sa te bucuri de o experienta frumoasa a nasterii. 
 • Cum se transforma corpul tau in perioada de sarcina si cum poti ameliora / inlatura diferitele disconforturi.
 • Ce inseamna un stil de viata sanatos cand esti gravida: alimentatia corecta, miscarea si mentinerea starii de bine.  
 • Care sunt semnele ingrijoratoare care necesita consult medical.
 • Tehnici de educare a perineului (exercitiile Kegel).
 • Respiratii favorabile pentru perioada sarcinii.
 • Avantajele nasterii naturale (vaginale).
 • Care sunt semnele de travaliu. Cum poti recunoaste travaliul "fals" si semnele travaliului timpuriu.
 • Cand a sosit momentul sa te indrepti spre maternitate.
 • Stadiile si fazele travaliului.
 • Cezariana.

 Sedinta 2: Tehnici de confort in timpul travaliului  

 • De ce apare durerea in timpul travaliului si cum o poti gestiona si ameliora.
 • Hormonii implicati in procesul nasterii.
 • Tehnici de confort si relaxare in timpul travaliului: respiratii Lamaze si pozitii favorabile pentru perioada de dilatare a colului uterin. Exercitii practice. Acomodarea cu mingea de travaliu.  Rolul partenerului acasa.
 • Cum stii ca a sosit momentul nasterii bebelusului tau: expulzia. Tehnici de respiratie si pozitii favorabile in timpul expulziei.
 • Ce se intampla si ce este recomandat imediat dupa nasterea bebelusului tau. Importanta primului contact: "Ora Magica" (skin-to-skin).
 • Momentul potrivit pentru initierea alaptarii si cum o poti face. 
 • Primele ore si primele zile de dupa nastere. Perioada de lauzie. Tristetea postnatala si cum o poti gestiona cat mai bland.

 Sedinta 3:  Proceduri medicale in maternitate 

 • Monitorizarea contractiilor si a fatului.
 • Proceduri de rutina.
 • Epiziotomia. In ce conditii decide medicul sa o faca si cum poti tu incerca sa o eviti.
 • Anestezia in timpul nasterii. Anestezia epidurala si anestezia rahidiana (cand se face si in ce conditii, avantaje si dezavantaje).  
 • Cezariana (cand se impune, ce interventii preliminare se fac, ce ti ce intampla si ce simti in sala de operatie, primul contact cu bebe, recuperarea…).

 Sedinta 4: Ingrijirea nou-nascutului (Curs de Puericultura). 

 • Cum arata bebelusul meu imediat dupa nastere si cum percepe el lumea din afara uterului.
 • Comportamentul si transformarile fiziologice prin care trece un nou-nascut pentru a se adapta la viata extrauterina (scaderea fiziologica in greutate, criza genitala, icterul etc.).
 • Initierea alaptarii si principii de baza pentru primele zile. De cat lapte are nevoie un nou-nascut in primele zile; cum ti se declanseaza si cum creste lactatia.
 • Scorul APGAR (nota de la nastere). 
 • Ingrijirea bebelusului (toaleta bontului ombilical, toaleta fetei, baita, schimbarea scutecului, purtarea bebelusului...).
 • Lista de utilitati (ce lucruri sunt necesare pentru bebe). 
 • Atestat de puericultura pentru tata. 
 • Cand apelam la medic? – semnale de alarma. Vaccinarea.

DE SE SA URMEZI UN CURS LAMAZE in varianta EXTINSA?

Cursul Lamaze in varianta extinsa este un curs complex de educatie prenatala in privinta nasterii, care iti furnizeaza toate informatii corecte de care ai nevoie, siguranta si increderea in capacitatea ta de a da nastere si de a fi o mama buna. Cursul Lamaze te ajuta sa iei decizii informate pe parcursul nasterii, sa treci mai usor peste durere, si sa stii cum sa il ingrijesti corect pe bebe.

Iar acum, mai mult ca oricand, este important sa ne concentram pe informare corecta si preventie. Medicii nu vor reusi sa va dedice foarte mult timp, fiind necesar sa se concentreze strict pe prebleme medicale. Iar noi avem competenta, cunostintele si experienta necesare sa va ghidam in domeniul fiziologicului.

Lamaze ofera o fundatie si o directie femeilor care se pregatesc sa devina mame, educatia si practicile Lamaze fiind corelate si cu cele mai bune si mai recente informatii medicale disponibile. Tehnicile Lamaze sunt construite si imbunatatite continuu, avand la baza peste 40 de ani de cercetare si invatare din experienta femeilor care au dat nastere.

CAND ESTE RECOMANDAT CURSUL LAMAZE?

Cursul Lamaze este recomandat gravidelor aflate in ultimul trimestru de sarcina (intre saptamanile 28 - 34).  

CINE SUSTINE CURSUL LAMAZE?

Cursuri LAMAZE sustinute de Sorana MURESANEducator Prenatal Certificat Lamaze (aici poti verifica lista Educatorilor Prenatali Certificati Lamaze) si Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC) (aici poti verifica certificarea unei persoane). Sorana are o experienta de peste 10 ani in domeniul educatiei pre si postnatale, cu peste 4000 de cupluri care au participat la cursurile sale.

CARE ESTE PROGRAMUL CURSULUI LAMAZE?

Durata cursului:

8 ore, structurate in 4 sedinte a cate 2 ore fiecare.

Primele 3 sedinte sunt dimineata, de la ora 11:00, ultima sedinta de la ora 17:00.

Acest format de curs este momentan INDISPONIBIL

--

 

PROGRAMUL cursurilor si INSCRIERI aici.

In pagina PROGRAM sunt afisate data si ora primei sedinte.

Vezi TARIFELE si PROMOTIILE aici.

 

PRIMESTE TATAL ATESTAT DE PUERICULTURA? DA! *

Proaspata mamica are nevoie de mult ajutor si sustinere atat in timpul nasterii cat si in perioada imediat urmatoare. Conform Legii Concediului Paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000 in articolele 6 si 7, tatalui ii revin, in mod legal, pe langa cele 5 zile de concediu acordate prin lege la nasterea bebelusului, inca 10 zile suplimentare de concediu pentru ingrijirea nou-nascutului *.
Participand alaturi de viitoarea mamica la Cursurile de Puericultura (Ingrijirea nou-nascutului) din cadrul Cursurilor Lamaze organizate la ProMAMA, viitorul tatic primeste un atestat cu care va putea primi acele 10 zile suplimentare de concediu. Tatal poate beneficia de acest concediu chiar daca parintii nu sunt casatoriti, dar numele lui apare pe certificatul de nastere al copilului.

Urmariti si pe Facebook pagina Centrul ProMAMA - aici gasiti informatii utile si interesante pentru voi.

Fiti siguri ca noi va suntem in continuare alaturi si ca, impreuna, vom trece cu bine si peste acesta incercare!


* Cele de mai sus sunt prevazute in Legea Concediului Paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000, in articolele 6 si 7:

ARTICOLUL 6
(1) Tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal platit de 15 zile lucratoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucratoare cu inca 10 zile lucratoare, daca a obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura.
(2) Dreptul la majorarea duratei concediului paternal in conditiile alin. (1) se acorda numai o singura data, indiferent de numarul copiilor titularului.
ARTICOLUL 7
(1) Cursul de puericultura consta in prezentarea unor notiuni elementare teoretice si practice necesare in vederea ingrijirii copilului mic, in vederea participarii efective a tatalui la ingrijirea propriului copil nou-nascut.
(2) Cursul de puericultura va fi tinut de medicul de familie al tatalui, in perioada de sarcina a mamei sau dupa nasterea copilului.
(3) In urma verificarii notiunilor dobandite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultura.
(4) In cazul in care tatal are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesara absolvirea cursului de puericultura, ci numai obtinerea atestatului in conditiile prevazute la alin. (3).
(5) Atestatul reprezinta actul doveditor prin care se constata insusirea notiunilor prevazute la alin. (1) si cuprinde, impreuna cu aceasta constatare, datele personale din cartea de identitate a tatalui, locul sau de munca, data eliberarii, semnatura si parafa medicului de familie.

Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile