Curs PUERICULTURA si DEZVOLTAREA BEBELUSULUI


Timp de 9 luni, bebelusul tau a trait intr-un mediu cu totul diferit fata de aceasta lume, singurele cunoscute despre “noua casa” fiind: ritmul batailor inimii tale, mirosul tau, vocea ta si instinctul de supravietuire. Pe de alta parte, pentru a-l ajuta sa se adapteze la mediul din afara burticii, tu ai la indemana instinctul matern si toate informatiile pe care le cunosti despre bebelusi.

Pentru a-i putea oferi cel mai bun start in viata, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional, este foarte important sa detii informatii complete si corecte, adaptate la cele mai noi studii si standarde medicale internationale. 

Ca sa te poti bucura de cea mai frumoasa experienta alaturi de puiul tau, te invitam, impreuna cu viitorul tatic, sa te pregatesti de intalnirea cu nou-nascutul, participand la cursul de puericultura. Vei afla informatii practice referitoare la ingrijirea bebelusului si dezvoltarea motrica si psihica in primul an de viata.

In plus, tatal va primi ATESTATUL de PUERICULTURA - necesar pentru prelungirea cu 10 zile lucratoare a concediului de dupa nasterea bebelusului *.

Cursul este conceput de specialisti cu experienta si care se informeaza continuu, pentru a-ti putea oferi cele mai noi recomandari si descoperiri in materie de ingrijire a bebelusului si etapele de dezvoltare psiho-motrice. 

Cursul este sustinut de specialistii ProMAMA: Sorana MURESAN (sedinta 1) si Andreea MANEA (sedinta 2).

La Cursul de Puericultura si Dezvoltarea Motrica si Psihica a Bebelusului vei afla informatii despre:

 Sedinta 1 - despre nou-nascut:

 Sedinta 2 - dezvoltarea bebelusului in primul an de viata (motric si emotional):

Inscrie-te acum la 0727 766 262 / receptie@promama.ro sau programeaza-te aici!

 

Incurajam participarea tatalui la cursul de puericultura si din acest motiv partenerul tau poate participa GRATUIT, alaturi de tine. Astfel, la Cursul de Puericultura si Dezvoltarea Motrica si Psihica a Bebelusului va puteti informa despre modul in care  puteti ingriji si urmari etapele de dezvoltare in primul an de viata impreuna al bebelusului.

Proaspata mamica are nevoie de mult ajutor si sustinere atat in timpul nasterii, cat si in perioada imediat urmatoare, implicarea tatalui fiind esentiala. Starea de bine a bebelusului este direct influentata de atmosfera relaxata si de increderea pe care o au parintii in faptul ca pot gestiona cu calm reactiile si nevoile bebelusului. Noi va putem oferi informatiile necesare astfel incat sa puteti incepe increzatori si fara stres o noua etapa in viata voastra.

 

Conform Legii Concediului Paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000 in articolele 6 si 7, tatalui ii revin, in mod legal, pe langa cele 5 zile de concediu acordate prin lege la nasterea bebelusului, inca 10 zile suplimentare de concediu pentru ingrijirea nou-nascutului daca este absolvent al unui curs de puericultura. Participand alaturi de viitoarea mamica la cursurile de ingrijire a nou nascutului (puericultura) organizate la ProMAMA, viitorul tatic primeste un atestatul care ii certifica participarea, deci va primi acele 10 zile in plus de concediu*. Tatal va beneficia de acest concediu chiar daca parintii nu sunt casatoriti, dar numele lui apare pe certificatul de nastere al copilului.

 

Durata cursului: 2 module x 2 ore 

Intra in pagina TARIFE si PROMOTII pentru a vedea oferta ProMAMA.

PROGRAMUL cursurilor aici. Data celei de-a doua intalniri va fi comunicata la prima sedinta, care este afisata in pagina PROGRAM.​

Pentru INSCRIERI click aici.

Pentru ca intalnirea cu bebe sa fie asa cum iti doresti, iti recomandam sa te pregatesti si pentru nastere. Poti opta pentru Cursul Lamaze (pentru nastere naturala) sau Cursul pentru nastere prin CEZARIANA. Acestea inglobeaza cursul de puericultura si informatii referitoare la sarcina, travaliu, nastere, si initierea alaptarii.   

 

Foto: Kinder Studio pentru ProMAMA

 

* Cele de mai sus sunt prevazute in Legea Concediului Paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000 in articolele 6 si 7:

ARTICOLUL 6
(1) Tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal platit de 15 zile lucratoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucratoare cu inca 10 zile lucratoare, daca a obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura.
(2) Dreptul la majorarea duratei concediului paternal in conditiile alin. (1) se acorda numai o singura data, indiferent de numarul copiilor titularului.
ARTICOLUL 7
(1) Cursul de puericultura consta in prezentarea unor notiuni elementare teoretice si practice necesare in vederea ingrijirii copilului mic, in vederea participarii efective a tatalui la ingrijirea propriului copil nou-nascut.
(2) Cursul de puericultura va fi tinut de medicul de familie al tatalui, in perioada de sarcina a mamei sau dupa nasterea copilului.
(3) In urma verificarii notiunilor dobandite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultura.
(4) In cazul in care tatal are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesara absolvirea cursului de puericultura, ci numai obtinerea atestatului in conditiile prevazute la alin. (3).
(5) Atestatul reprezinta actul doveditor prin care se constata insusirea notiunilor prevazute la alin. (1) si cuprinde, impreuna cu aceasta constatare, datele personale din cartea de identitate a tatalui, locul sau de munca, data eliberarii, semnatura si parafa medicului de familie.
Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile