ProMAMA - Institut si Clinica de Alaptare


 ProMAMA - INSTITUT DE ALAPTARE - pentru pregatirea profesionistilor in Lactatie si Alaptare din Romania - Educatie in Lactatie.
Cursul Asociatiei ProMAMA este acreditat LEAARC (cel mai inalt for pentru aprobarea educatiei in lactatie), fiind singurul din Romania si al treilea din Europa care a obtinut aceasta acreditare.
Cursul ProMAMA este recomandat de ILCA, ELACTA si IBLCE pentru inscrierea pentru examenul international.

 
 ProMAMA - CLINICA DE ALAPTARE - specialistii - Consultanti in Alaptare Certificati International (IBCLC) ofera curs de alaptare pentru gravide, consultanta in alaptare pentru mamici, curs pentru diversificarea alimentatiei bebelusilor, grup de sprijin etc.
 
 Conferinte si Evenimente de profil - destinate atat specialistilor, cat si gravidelor sau mamelor.
 

Prin statutul sau de INSTITUT DE ALAPTARE, ProMAMA a introdus in 2011 in Romania profesia de Consultant in Alaptare, fiind prima organizatie din tara noastra care a oferit cursuri de formare a specialistilor in domeniul lactatiei. Cursul Asociatiei ProMAMA este singurul din Romania si unul dintre cele 3 din Europa recunoscut de cel mai inalt for pentru aprobarea educatiei in lactatie (LEAARC). ProMAMA este astfel pozitionata ca leader in domeniul educatiei in lactatie, fiind sustinuta de Asociatia Internationala a Consultantilor de Lactatie (ILCA), de Bordul International de Examinatori ai Consultantilor de lactatie (IBLCE) si de Academia Americana de Pediatrie (AAP).

 

Pana in 2018, Asociatia ProMAMA a pregatit 119 persoane pentru a deveni consultanti in alaptare. Cursul de formare este un un program la nivel academic, ce cuprinde 90 de ore teoretice, exercitii de pregatire  pentru examenul international, workshop-uri, practica clinica (studii de caz individuale), webminar-ii si examen de curs. Toate acestea, alaturi de pregatirea in domeniul medical si minim 1.000 de ore de practica ajuta candidatul sa devina elegibil pentru examenul international. Odata promovat acest examen, se obtine acreditarea de Consultant in Alaptare Certificat International (IBCLC), singura recunoscuta in toata lumea in domeniul lactatiei si alaptarii.

 

Consultantii in alaptare certificati beneficiaza si de programe de educatie continua, organizate de ProMAMA sub forma cursurilor aprofundate pe diferite probleme de lactatie, workshop-uri si conferinte naționale și internationale.

 • 2017: 
  • Aprilie 2017: Dr. Jack NEWMAN in Romania pentru a treia oara – conferinta destinata atat specialistilor, cat si mamelor - “O zi cu Dr. Jack NEWMAN”.
  • Octombrie 2017: Dr. Carlos GONZALEZ - conferinta destinata atat specialistilor, cat si mamelor "Mami, Da-mi sa Mananc CE, CAT si CAND Vreau".
 • 2016Catherine WATSON GENNA in Romania - Conferinta destinata specialistilor - “Alaptarea copiilor cu probleme”, cu participarea specialistilor din toata tara, plus Italia, Norvegia, Estonia.
 • 2014“Conferinta Europeana pentru Alaptare”, organizata in Romania de Academy of Breastfeeding Medicine (ABM), in parteneriat cu Asociatia ProMAMA. La conferința au fost prezenti participanți din peste 25 de tari.
 • 2014Dr. Jack NEWMAN in Romania pentru a doua oara – conferinta de 3 zile destinata atat specialistilor, cat si mamelor - Alaptarea pe intelesul tuturor.
 • 2012: Implementarea gratuita in 4 maternitati din Romania a Programului “Ora Magica”, cu ajutorul cercetatorilor de la Institutul Healthy Children din SUA, în parteneriat cu Institutul Karolinska din Suedia.
 • 2012Dr. Jack NEWMAN in Romania – conferinta de 3 zile destinata specialistilor – Making Breastfeeding Easy”.

 

In cadrul CLINICII DE ALAPTARE, ProMAMA ofera cursuri si consultanta pentru un start corect in alaptare si pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta mamele. Specialistii ProMAMA au o vasta experienta in domeniul lactatiei, atat in in cadrul clinicii, cat si in maternitate.

In scopul ajutorarii si sustinerii mamelor, ProMAMA organizeaza diferite evenimente gratuite cu scopul de a le informa despre importanta alaptarii si de a le ajuta atunci cand se afla in dificultate:

 • lansarea si distribuirea gratuita catre mame a DVD-ului “Alaptarea – miracolul naturii pentru mama si puiul sau” – singurul material informativ complex din Romania creat de specialisti IBCLC, care cuprinde atât informatii despre alaptare pe care trebuie sa le cunoască orice gravida sau mama, cât și sfaturi teoretice și practice, sub forma de filmulete.
 • conferinta “Alaptarea pe intelesul tuturor cu dr. Jack NEWMAN”
 • workshop-uri si seminarii gratuite de informare pe diferite teme: intoarcerea mamei la serviciu, probleme ale sanilor, importanta contactului piele-pe-piele dupa nastere, initierea precoce a alaptarii, cei 10 pasi pentru o alaptare de succes, relactarea etc.
 • organizarea anuala, incepand din 2011, a Saptamanii Mondiale a Alaptarii (1-7 august) – evenimente gratuite de informare și consultanta, destinate gravidelor si mamelor.

 

Inapoi in pagina Despre noi

Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile