Andreea MANEA


"Cand eram mica, la intrebarea <<Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?>>, eu raspundeam mereu la fel: <<Doctorita!>>”.

Cativa ani mai tarziu, tatal meu a facut un accident vascular cerebral... si pentru ca am vrut cu toata fiinta mea sa ajut la recuperare, m-a indreptat spre meseria de kinetoterapeut.

Astfel, in anul 2003 am absolvit Facultatea de KINETOTERAPIE, apoi Masteratul de KINETOTERAPIE SI BIOMECANICA. Mi-a placut aceasta meserie prin simplu fapt ca, desi nu recomandam medicamente, prin programele de recuperare, prin informatiile pe care le aflam continuu, puteam ajuta un om (adult sau copil) sa-si recapete indepedenta.

Am trecut prin multe specializari (neurologie, traumatologie, reumatologie), dar m-am oprit in doua zone, pe care le iubesc cel mai mult, pediatria si maternitatea.

Fiind atat de legate una de alta si pentru ca eram foarte pasionata de zona maternitatii si a bebelusilor, am urmat o serie de cursuri de specialiate si mi-am insusit competente si certificari ce ma ajuta acum sa intregesc cele doua zone, atat profilactic, cat si terapeutic.

Am devenit trainer pentru parinti, avand certificarea internationala de Educator Prenatal Lamaze si cea de Consultant in Alaptare certificat IBCLC

 Acum 10 ani am intalnit-o pe Sorana MURESAN si am inceput proiectul ProMAMA (un centru de excelenta in educatia perinatala si kinetoterapie pentru bebelusi si copii), unde consiliez mamici, tratez bebelusi, educ viitorii parinti si bunici tinand diferite cursuri (pregatire prenatala LAMAZE, Puericultura, Prim-Ajutor pentru bebelusi si copii). 

 Imi place sa particip regulat la diferite cursuri, conferinte, congrese, sa ma scolesc continuu si niciodata nu simt ca ma plafonez, pentru ca fac ceea ce imi place si o fac cu pasiune, desi au trecut mai bine de 16 ani.

Incepand din 2019, fac parte si din Programul MAgia MAternitatii, in cadrul caruia sunt specialist in Ora Magica a Nou Nascutului si alte practici sanatoase recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Implementam aceste practici in maternitatile din Romania pentru ca startul in viata a unui pui de OM este foarte important… are un impact major, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Iar mama natura stie foarte bine ce anume e de facut pentru asta, trebuie doar sa incurajam instinctul sis a intervenim doar in caz de patologie!" 

Specializari:

 Kinetoterapeut

 Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC)  citeste aici in ce consta un curs de alaptare pentru gravide si aici cum te poate ajuta o sedinta de consultanta in alaptare sa te bucuri de o alaptare de succes.

 Educator Prenatal Certificat Lamaze (LCCE) 

 “Ora Magica” / Skin-to-Skin din 2012 (ProMAMA a adus Programul Ora Magica in Romania) si creatorul Programului MAgia MAternitatii - din burtica la pieptul mamei ®️

 Trainer ANC 

Andreea este alaturi de tine cu:

Programeaza-te aici!

 

  Impreuna cu Sorana MURESAN, Andreea a invitat in Romania si a organizat evenimente cu o serie de specialisti internationali in alaptare si cresterea copiilor (printre care Dr. Jack NEWMAN, Dr. Carlos GONZALEZ, Catherine WATSON-GENNA, Katalin VARGA, Dr. Elizabeth VARADY, Stefanie ROSIN) - atat pentru parinti, cat si pentru specialisti. 

 

Participari la evenimente internationale

Andreea participa la conferinte internationale din domeniu, se mentine la curent cu cele mai noi descoperiri urmarind articolele si publicatiile internationale de profil si are relatii de colaborare profesionala cu multi dintre cei mai recunoscuti specialisti in domeniu.

Cateva dintre participarile la conferinte internationale majore pe tema alaptarii:

 Conferinta ELACTA, Rotterdam, Mai 2018. In cadrul acestei Conferinte a prezentat pentru specialisti, impreuna cu colega ei, Andreea Manea, POSTERUL "Reducerea durerii persistente in sanul mamei dupa frenectonmia cu laser a copilului  - studiu de caz pentru fren lungual posterior". 

 Conferinta Dr. Nils BERGMAN – cercetator in Neurostiinta asupra beneficiilor Skin-to-Skin si Kangaroo Mother Care pentru prematuri si nou-nascuti, Ungaria, Noiembrie 2016

 Conferinta ELACTA, Atena, Aprilie 2016

 Conferinta Europeana de Alaptare ABM, Bucuresti 2014

 Curs de 3 zile de Doula si Conferinta despre nastere, cu Dr. Michel ODENT, Bucuresti, Septembrie 2012.

 

 

 

Reportaje si Articole cu Andreea:

 Masajul si kinetoterapia bebelusilor, reportaj PrimaTV

 Masuri de Prim-Ajutor acordate bebelusilor si copiilor

FII O MAMA FERICITA SI O FEMEIE IMPLINITA​

Cea mai sigura pozitie de dormit in sarcina​

Cum sa ajuti bebelusul PREMATUR sa se dezvolte armonios​

Bunici de nota 10

AquaGym – beneficii demonstrate pentru sanatatea fizica, emotionala si mentala a bebelusilor​

Masajul Bebelusului – sanatate inca din primele zile de viata –

Separarea muschilor abdominali in sarcina​

 

Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile