Echipa ProMAMA


 1. Dr. Marta MURESAN, Medic Primar Pediatru, Consultant Lactatie Certificat International (IBCLC)
 2. Sorana MURESAN, Fondator si Presedinte ProMAMA, Consultant Alaptare Certificat International (IBCLC), Educator Prenatal Lamaze
 3. Andreea MANEA, Kinetoterapeut, Educator Prenatal Lamaze, Consultant Alaptare Certificat International (IBCLC)
 4. Raluca CIOBANU, Kinetoterapeut
 5. Constanta  DUDUTA, Terapeut Holistic
 6. Valentina TAULESCU, Terapeut Holistic
 7. Ramona PIRTEA,  Consultant Alaptare Certificat International (IBCLC), Tehnician Nutritionist, Fittnes Nutrition Diet Specialist
 8. Andreea MAICAN, Psiholog clinician, Psihoterapeut individual, de cuplu si de familie
 9. Anca CAZACEANU, Psiholog clinician specialist si Psihoterapeut
 10. Caliopia MIHAI, Educator Puericultor
 11. Ruxandra ENACEANU-TUDORAS, Antrenor si Arbitru dans sportiv, fondator si Manager al clubului de dans EDELWEISS CENTER
 12. Mihaela Georgia CIMPIAN, Medic specialist medicina familie, Medic Homeopat

 

1. Dr. Marta MURESAN, Medic Primar Pediatru, Doctor in Medicina. Experienta de peste 15 ani in Neonatologie, Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC), Coordonatorul pentru Romania al bordului de examinatori consultanti de alaptare (IBLCE), Trainer acreditat ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari).

Membru fondator al Societatii de Genetica Medicala din Romania din 1994 si al Societatii Romane de Medicina Perinatala din 1995.  Membru al Societatii Europeane de Medicina Perinatala din 1996. Membru al Asociatiei Internationale a Consultantilor de Lactatie (ILCA) din 2003. Autor si initiator al cursului “Promovarea alaptarii in Medicina Primara” sustinut in 2005 la Cluj-Napoca.

Din 2010, in cadrul Asociatiei ProMAMA, a initiat cursul "Educatie in Lactatie" de formare si pregatire pentru viitorii consultanti de lactatie din Romania, fiind persoana care a adus in Romania profesia de CONSULTANT IN ALAPTARE.

“Imi iubesc munca, fac totul cu pasiune si daruire si imi doresc din suflet sa putem ajuta mamele sa devina constiente de importanta pe care o are alaptarea atat pentru pruncii lor, cat si pentru ele insele, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. Sper ca in cel mai scurt timp acest vis al meu sa devina realitate. Pentru aceasta toate mamele ar trebui sa fie cat mai bine informate despre importanta alaptarii si din acest motiv m-am implicat atat de mult in proiectul ProMAMA."

 

2. Sorana MURESAN, Fondatorul si Presedintele Asociatiei ProMAMA. Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC). Educator Prenatal Certificat Lamaze. Trainer acreditat ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari).

Sorana a initiat proiectul ProMAMA in 2009, dupa o experienta personala nefericita, la a doua nastere. A fost separata de bebelusul ei timp de 2 luni (din cauza unei boli foarte grave, declansata dupa nastere) si i s-a oprit lactatia cu medicamente.

Dupa ce a revenit alaturi de bebelus, Sorana si-a dorit foarte mult si s-a luptat sa-si alapteze si al doilea baietel. Cu ajutor din partea doamnei Dr. Marta MURESAN (primul consultant in alaptare certificat international din Romania) si motivarea Doctorului Jack NEWMAN (cel mai renumit expert international in alaptare), a reusit

Acela a fost momentul in care Sorana a inteles ca drumul ei in viata este sa ajute viitoarele si proaspetele mamici sa se bucure de experienta magica a maternitatii si sa faca tot ce este cel mai bine pentru bebelusii lor si pentru ele: sa alapteze, sa se bucure de o nastere naturala cat mai frumoasa, sa isi ingrijeasca puii in mod corect, asa cum au ei nevoie.

Pentru aceasta, in 2009 s-a certificat international ca Educator Prenatal Lamaze (LCCE), iar la Cursurile Lamaze ajuta viitoarele mamici sa inteleaga faptul ca sarcina este un lucru atat de frumos, iar nasterea ceva firesc, natural si implinitor.

Ulterior, in 2011, a devenit Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC). Ofera Cursuri de Alaptare si Consultanta si Consiliere in Alaptare pentru a invata gravidele si a ajuta mamicile sa alapteze, sa inteleaga faptul ca ORICE mama poate alapta daca este corect informata si ORICE problema de alaptare are solutii, sa le arate ca alaptarea inseamna mai mult decat o metoda de hranire a copilului: alaptarea ii ofera copilului hrana, protectie, caldura si dragoste in acelasi timp; alaptarea te implineste, pe tine, ca femeie!

Mai multe despre activitatea Soranei Muresan poti citi aici.

 

3.  Andreea MANEA, Kinetoterapeut, Educator Prenatal Certificat Lamaze, Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC), Trainer acreditat ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari).

Absolventa a Facultatii de KINETOTERAPIE (2003) si a Masteratului de KINETOTERAPIE SI BIOMECANICA (2007) din cadrul Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport, Educator Prenatal Certificat LAMAZE (2009), Absolventa a cursurilor de Prim Ajutor – Crucea Rosie (2009).

Colaboreaza cu ProMAMA Center, oferind urmatoarele servicii: Gimnastica Gravidei, Gimnastica si Masajul Bebelusului, Gimnastica Postnatala, Cursuri Lamaze, Cursuri de Puericultura, Cursuri de Prim Ajutor pentru bebelusi si copii, Consultanta Alaptare.

Sunt de profesie Kinetoterapeut din 2003, am activat la divese centre de profil unde am descoperit acest domeniu al obstetricii care m-a fascinat inca de pe bancile facultatii si am incercat sa ma perfectionez. Astfel, in anul 2009 mi-am luat diploma internationala de Educator Prenatal Lamaze.

In cadrul centrului ProMAMA sunt alaturi de gravidute pe parcurul celor 9 luni de sarcina si le indrum cum sa faca miscare si sa se mentina tonice pentru a face fata d.p.d.v. fizic nasterii bebelusilor, cum sa inteleaga procesul nasterii si sa capete incredere in capacitatea lor de naste usor si natural, iar pe viitor voi putea sa fiu si alaturi de ele fizic in sala de nasterii ca DOULA. Deasemena fac masajul si gimnastica sugarului pentru ca micutii sa se mentina inca activi si in viata extrauterina si sa devina niste copii mobili si fericiti, deoarece miscarea este un lucru important in dezvoltarea lor de viitori adulti.”

4. Raluca CIOBANU, Kinetoterapeut

Absolventa a Facultatii de KINETOTERAPIE.

Colaboreaza cu ProMAMA Center, oferind urmatoarele servicii: Gimnastica si Masajul Bebelusului, Gimnastica Gravidei, Gimnastica Postnatala.

 

 

 

5. Constanta  DUDUTA, Terapeut Holistic.

Absolventa a cursurilor ANATECOR, cu specializare: Masaj Terapeutic, Reflexologie, Presopunctura, Cristaloterapie si Fitoterapie. Absolventa la Londra a specializarii in tehnica Raindrop (pentru corectarea coloanei vertebrale) cu uleiuri esentiale, specializare in terapia SCENAR, Reiki Karuna (terapia prin lumina). Licentiata pentru diagnosticarea cu Biopulsar la nivel evergetic la Academia Vivasan, Bazele Aromaterapiei, cu minunata d-na Angela LAUR.

In continua formare si aprofundare a studiilor pentru recuperare, intretinere, echilibrare fizica, mentala si emotionala prin utilizarea uleiurilor esentiale in terapia holistica. In prezent colaboreaza cu echipa internationala de masaj si chiropractica a Dr. DOT, care activeaza exclusiv pe segmentul de piata VIP si entertainment.

Colaboreaza cu ProMAMA Center oferind servicii de Masaj Prenatal si Postnatal – Aromaterapie, Reflexoterapie, Drenaj Limfatic… pentru Gravide, Mamici, Tatici, Bunici…

“Va voi fi alaturi impreuna cu echipa Centrului ProMAMA in cea mai minunata perioada a vietii voastre de proaspata MAMICA. Cu toata daruirea mea pentru activitatea de marketing desfasurata anterior, in adancul sufletului am avut dintotdeauna dorinta de a darui mai mult celorlalti si mie insami. Asa incat, vreme de 16 ani, am studiat aprofundat terapia holistica in complexitatea ei. Sunt onorata sa ma alatur echipei ProMAMA si sper ca prin cunoasterea, talentul si priceperea mea sa le pot fi de folos semenilor mei si sa invatam impreuna sa ne traim viata armonios, cu sanatate si implinire.”

6.  Valentina TAULESCU, Terapeut Reflexolog.

Absolventa a cursurilor ANATECOR (specializare in Masaj Terapeutic, Masaj de Drenaj Limfatic, Reflexoterapie, Fitoterapie), absolventa Academia BOWEN din Australia (Terapie Bowen, Rejuvance – lifting facial natural), absolventa Access Bars, absolventa Remedii florale Bach si nu in ultimul rand absolventa Cursurilor de Iridologie Vasile Melnic din Moldova.

A activat aproximativ 4 ani ca voluntar la Asociatia Caritas din Bucuresti, unde a lucrat cu copii cu dizabilitati, precum sindrom-down, autism, ADHD etc.

"Daca esti in cautarea unui terapeut te incurajez sa opresti putin din forfota gandurilor si sa-ti imaginezi cum ti-ai dori sa fie terapeutul tau. Voi incerca sa ma prezint si daca vei gasi ceva din cele ce-ti voi spune despre mine care sa rezoneze cu nevoile si cautarile tale, indrazneste sa-mi acorzi o prima intalnire. Am absolvit Facultatea de Drept si am lucrat in resurse umane, ca Manager HR. Insa acest job, chiar daca era bine platit, simteam ca nu ma implineste, asa ca mi-am propus sa-mi urmez inima si m-am decis sa urmez cursuri de specialitate pentru a devenii terapeut. 

Am ales sa colaborez cu Centrul ProMAMA, pentru a fi mai aproape de viitoarele si proaspetele mamici si a le sprijinii in perioada prenatala, dar si in cea de dupa nasterea bebelusului lor.

Nu am nimic special fata de alti terapeuti, pot doar sa afirm cu certitudine ca iubesc aceasta profesie si ca imi asum sa o practic in mod responsabil, cu toata atentia si daruirea de care sunt in stare. Cand am ales sa devin terapeut, a fost unul dintre momentele cele mai revelatorii ale vietii mele. Am simtit, dupa indelungi cautari, ca aceasta este cu adevarat vocatia mea pe acest pamant. Tot ce pot spune despre o asemenea alegere este ca nu este nici pe departe una simpla, deoarece odata cu ea vine si o mare responsabilitate pentru a putea oferi o oglinda cat mai obiectiva pacientilor tai. Aceasta reponsabilitate creeaza nevoia unui legamant, pe care mi-l asum zi de zi. Nu trece o zi fara sa fiu recunoscatoare pentru toate binecuvantarile din viata mea, cat si pentru  experientele care m-au schimbat in persoana care sunt astazi."

7. Ramona_PIRTEA, Consultant Alaptare Certificat International (IBCLC), Tehnician Nutritionist, Fittnes Nutrition Diet Specialist

Absolventă a cursurilor de “Tehnician Nutriţionist”, de “Fitness Nutrition Diet Specialist” - Asociaţia Internaţională Masterclass și de “Educaţie în Lactație” - ProMAMA Center Association si acreditata international ca si Consultant in Lactatie (IBCLC). Colaborează cu ProMAMA Center, oferind următoarele servicii: Consiliere lactație şi alăptate, Consiliere nutriţie, Cursuri nutriţie.

Sunt mama şi acest lucru m-a schimbat complet. Maternitatea a fost pentru mine o revelaţie. Am început să înţeleg cât este de important să menţii sau să dobândeşti sănătatea fizică şi emoţională, prin alegerea unui stil de viaţă echilibrat, cu tot ce implică el: alimentaţie, mişcare, relaxare, stare mentală, socializare. Apoi, ca orice mama îmi doream să îi ofer micuţei mele tot ce e mai bun, dar primeam mereu informaţii contradictorii. Aşa că am început să mă documentez temeinic cu privire la tot ce înseamnă să creşti un bebeluş, în special la alăptarea lui şi la importanța apropierii acestuia de mamă. În urma acestui demers am aflat cât de puţini bebeluşi sunt alăptaţi în România din cauza informaţiilor eronate, a miturilor, prejudecăţilor sau superstiţiilor şi am decis că trebuie să mă implic şi să ajut la schimbarea situaţiei. 

Centrul ProMAMA este locul în care am dat curs acestui vis al meu, de a oferi mămicilor spijin, înţelegere şi, nu în ultimul rând, informaţii actualizate şi documentate ştiinţific cu ajutorul cărora viitoarele sau proaspetele mame să aleagă corect şi să ofere bebeluşilor lor cel mai bun start posibil, în aşa fel încât împreună să atingă acea stare de bine, la nivel fizic, dar şi emoţional.

8. Andreea MAICAN, Psiholog clinician. Psihoterapeut individual, de cuplu si de familie.

Psihoterapeut Specialist Cognitiv-Comportamental, acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania. Psihoterapeut Practicant Autonom in Terapia de Familie, certificat de Fundatia Internationala pentru Copil si Familie Bucuresti.

Experienta din 2002 in consilierea si psihoterapia individuala a tulburarilor emotionale de tip anxios, depresiv si obsesiv-compulsiv, in stransa colaborare cu medici psihiatri. Experienta din 2005 in consilierea si terapia cuplului si a familiilor cu copii si adolescenti. Din anul 2004 si pana in prezent, activitatea mea profesionala s-a desfasurat exclusiv in sectorul psihologiei clinice (policlinica si alte institutii medicale), iar din anul 2012, activez si in domeniul psihologiei maternitatii.

"Cunoasterea psihismului uman si dorinta de a ajuta ceilalti oameni este pentru mine o pasiune de-o viata. In mod special, consider consilierea si psihoterapia cuplului un tip privilegiat de ajutor acordat oamenilor, considerand cuplul un punct crucial de intalnire, de filtrare, de transformare a mostenirii emotionale din familiile de origine ale fiecarui partener si a mostenirii care va fi transmisa noilor generatii. O data cu nasterea propriilor mei copii, am constientizat si la nivel personal ca momentul aparitiei copiilor in viata unui cuplu este un moment deosebit de deschis si permeabil la schimbari emotionale, atat pentru cei doi parinti, cat si pentru bunici. Astfel, perioada maternitatii se dovedeste un moment unic pentru psiholog de a ajuta membrii familiei sa constientizeze care sunt acele schimbari pozitive care ii vor ajuta sa consolideze legaturile dintre ei si sa ofere copilului lor ceea ce acesta merita in primul rand: o familie armonioasa. Cu mare drag ma alatur echipei ProMAMA in efortul lor de a ajuta parintii vremurilor noastre sa creeze viitoare generatii de copii iubiti si sanatosi."

9. Anca CAZACEANU. Psiholog clinician specialist si Psihoterapeut.

Psihoterapeut Practicant Autonom cu formare in Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala. Competenta in “Terapie Sistemica (cuplu-copil-familie”) si “Evaluarea si Interventia Psihologica la Copii si Adolescenti”, certificate de Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei – Iasi. Publicare de articole de specialitate in reviste medicale. Coautor al manualului “Estential in obstetrica” – capitolul „Implicatii psihosomatice in obstetrica”, editia a-II-a, 2016, editura Malteea (autori principali: Prof. Dr. Dimitrie Nanu, Prof. Dr. Bogdan Marinescu, Prof. Dr. Anca Stanescu). Acreditare din partea Colegiului Psihologilor din Romania si Membru al Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala.

In prezent, imi desfasor activitatea ca psiholog clinician in cadrul unei maternitati din Bucuresti, iar din anul 2013 sunt colaborator al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, sector 2, unde lucrez cu tineri cu dizabilitati motorii si neuropsihice, incercand zi de zi sa le aduc zambete pe chipuri si soare in sufletele lor curate.

Totodata, usa cabinetului meu de psihoterapie este mereu deschisa copiilor, adolescentilor, adultilor, dar si cuplurilor care, intr-un moment sau altul al vietii lor, au intrat in impas.

“Inca de la primul contact cu domeniul psihologiei mi-am dorit ca activitatea mea sa se desfasoare printre copii sau viitoare sau proaspete mamici, ajutandu-le sa depaseasca momente dificile si fiind alaturi de ele in momente unice. Colaborarea cu  Centrul ProMAMA este locul in care am intalnit o echipa minunata care, prin experienta dobandita a fiecarui membru, ofera servicii complete privind educatia, consilierea si ingrijirea femeilor insarcinate si lauze. Sunt alaturi de echipa Pro MAMA si sustin promovarea si importanta educatiei pre si postnatale”.

10. Caliopia MIHAI, Educator Puericultor.

Absolventa a Colegiului romano-britanic de Educatori Puericultori (1994) si a Facultatii de Psihopedagogie Speciala din cadrul Facultatii de Psihologie, Universitatea" Babes Bolyai", Cluj Napoca (2009).

Cu experienta de douazeci si doi de ani in domeniul ingrijirii, cresterii si educarii copiilor de la nastere la varsta de opt ani, Caliopia a activat atat in mediul privat cat si de stat, in leagane de copii, crese, gradinite, centre maternale, spitale, familii, cu bebelusi aflati in dificultate - cu sau fara parinti si bebelusi care deschid ochisorii in camine frumoase si iubitoare, copii tristi sau copii foarte, foarte fericiti, copii sanatosi sau copii cu anumite problemute speciale. Este mama unei adolescente ce traverseaza vesela perioada caracteristica acestei varste. In timp a dezvoltat un atasament si o intelegere deosebite pentru fiecare pui in parte si pentru fiecare grupa de varsta la care se afla copilul.

"Primii pasi in ingrijirea bebelusului pot fi uneori dificili, prospata mamica fiind extrem de sensibila fizic si emotional din cauza transformarilor uriase care au loc in organismul unei femei dupa nastere. Atunci mamica are nevoie de un ajutor, un ghid, care sa ii fie alaturi si care sa o ajute sa capete incredere totala in reactiile ei si ale bebelusului, atat in timpul ingrijirii cat si a dezvoltarii copilului pe parcursul trecerii timpului. Primul scutec, prima baita, primele scancete, primele iritari, toate pot fi depasite cu succes si calm daca stiti ce si cum sa faceti la timpul potrivit. Fericirea copilului, a ta ca mamica si a familiei tale, este cel mai important punct in bunul mers al lucrurilor si normalitatii. Astfel, daca veti simti o cat de mica anxietate in ceea ce priveste ingrijirea si timpul petrecut alaturi de nou nascut, va stau cu placere alaturi inca de la inceput, ghidandu-va pas cu pas cu calm si daruire." 

 

11. Ruxandra ENACEANU-TUDORAS, Antrenor si Arbitru dans sportiv, fondator si manager al clubului de dans EDELWEISS CENTER (https://www.facebook.com/edelweiss.dance)

Absolventă a Scolii Nationale de Antrenori din cadrul CNFPA. Antrenor si arbitru acreditat de Federatia Romana de Dans Sportiv, a dansat in concursuri nationale (perechi) si internationale (solo dans sportiv).

De asemenea inginer, avand diploma si master la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Certificare Project Management Professional de la PMI.

Colaboreaza cu ProMAMA Center oferind cursuri de dans pentru mamici, bebelusi, tatici si oricine doreste sa imbine utilul cu placutul, sa se relaxeze si sa faca miscare in acelasi timp. In prezent a devenit proaspat mamica si preda cursurile de dans in doi (mamici si bebelusi) impreuna cu fetita ei, Miruna. 

“Dansul este o activitate care aduce multa armonie in corp si in suflet, astfel ca de la o simpla distractie, pasiunea pentru aceasta arta m-a calauzit in concursuri oficiale si apoi mai departe in a avea propria scoala de dans si a-i ajuta si pe altii sa se bucure de magia dansului“.

 

12. Mihaela Georgia CIMPIAN, Medic Homeopat, Medic specialist medicina de familie, Medic Homeopat, Medic specialist medicina de familie.

In 1998 obtine diploma internationala in homeopatie clasica in urma absolvirii cursurilor sustinute de lectorii de la The London College of Classical Homeopathy, London, England. In 2000 incheie cursul de homeopatie clasica de patru ani sustinut de reputatul homeopat George Vithoulkas laInternational Academy of Classical  Homeopathy, Alonissos, Grecia; 8 sesiuni (400 de ore) de studii de filozofie a homeopatiei;
Atestat in acupunctura, fitoterapie, apiterapie si aromaterapie in urma cursurilor organizate de Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti.

Iata numai cateva dintre intrebarile pe care noi, ca medici, ni le am pus inca de la inceputul carierei noastre. Si raspunsurile pe care medicina clasica ni le dadea nu erau intotdeauna satisfacatoare. Atunci am inceput sa cautam. Sa cautam alte cai, alte raspunsuri – pentru noi si pentru pacientii nostri. Asa am descoperit o cale mai complicata, dar atat de logica, frumoasa si aproape de Natura – medicina holistica. Am incercat mai multe dintre ramurile acesteia: fitoterapia, acupunctura, meloterapia, cromoterapia. Dar calea pe care ne-am ales-o conform principiului similitudinii a fost HOMEOPATIA – medicina blanda, care se ocupa nu numai de corpul omului, ci si de gandurile si emotiile sale, de relatia lui cu Universul. Medicina in care cauti si tratezi OMUL INTREG, nu doar boala sa ca o entitate aparte.” (Mihaela Georgia CIMPIAN)

Contact: mcimpean@yahoo.com, tel.  0745 262 502 |  0732 432 062, www.homeo.ro

 

Despre ProMAMA

Inapoi la prima pagina

Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile