Examenul IBLCE


CRITERII DE ELIGIBILITATE LA EXAMEN. 

Pentru ca o persoana sa fie eligibila ca si candidat la examenul IBCLE, aceasta trebuie sa:

SI

SI

Calea I pentru eligibilitate (singura practicata in Romania):

 

Calea II pentru eligibilitate (indisponibila in Romania):

 

Calea III pentru eligibilitate (indisponibila in Romania):

 

Orele de consiliere in lactatie (BC – Breastfeeding Counseling hours).

 

DETALII DESPRE EXAMEN:

Incepand din 2011, cand Asociatia ProMAMA a adus aceasta frumoasa profesie in tara noastra, examenul international se organizeaza in fiecare an si in Romania.

In prezent, examenul organizat de IBLCE se desfasoara de 2 ori pe an: in Aprilie si in Octombrie. In Romania, examenul se da on-linein limba engleza (pana acum nu s-a tradus in romaneste), in centre Pearson Vue. In Romania, astfel de centre sunt la Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Iasi si Constanta. Raspunsurile la intrebarile de la examen sunt trimise on-line pentru corectare de catre psihometricianul IBLCE, dupa ce validitatea fiecarei intrebari e verificata de Comitetul de revizuire al examenului.

Examenul IBLCE consta in 175 de intrebari grila, cu grad de dificultate postuniversitara (74 de intrebari cognitive + 101 de fotografii).

Examenul cuprinde intrebari din disciplinele:

Examenul cuprinde intrebari din perioadele cronologice:

 

IBLCE (International Board of Certified Lactation Consultant Examiner) este o coorporatie nonprofit care creeaza si administreaza programul de acreditare pentru consultantii de lactatie. Este acreditata de Comisia Nationala a SUA pentru agentiile certificante. Comitetul organizatiei este ales dintre experti in alaptare din toata lumea: spitale, practica comunitara, educatori de lactatie (traineri), grupuri de sprijin al mamelor, cadre care pregatesc medici sau cadre medicale sau cadre cu teza de doctorat in domeniul lactatiei. Organizeaza si administreaza examenul international pentru consultantii de lactatie (www.iblce.org). Reprezentanta pentru Europa este condusa de d-na Ilse BICHLER, iar coordonatorul IBLCE in Romania este As. Dorina Coroi, IBCLC.

 

In prezent sunt 28.105 IBCLCs, din 102 tari.

 

ILCA (International Lactation Consultants Association) este organizatia profesionala, neguvernamentala a consultantilor de lactatie din intreaga lume. Promoveaza dezvoltarea profesionala si recunoasterea consultantilor in lactatie. Are peste 4.000 de membrii si functioneaza in 51 de tari din toata lumea.
Statutul de membru se poate obtine de toti cei care au grija de mama si copil, indiferent de nationalitate, religie sau rasa (consultanti in lactatie, asistente, medici, educatori pentru nastere, moase, nutritionisti, cadre medicale din maternitati, cadre din invatamantul pentru medici si asistente, din cercetare).
ILCA are statut de corespondent cu UNICEF si relatii oficiale cu OMS. Publica revista profesionala “Journal of Human Lactation” si un buletin informativ in format electronic pentru membrii asociatiei, intitulat “Globe” (informeaza despre activitatea asociatiei). Are si un departament de publicatie carti (www.ilca.org).

Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile