Gimnastica si Masaj Bebe


Gimnastica si Masajul Bebelusului sunt recomandate inca din primele zile de viata, intrucat il ajuta pe micut sa se dezvolte armonios, atat din punct de vedere psihic, cat si fizic.

Exercitiile fizice combinate cu masajul ajuta la:

reducerea agitatiei copilului si calmarea lui;
- stimularea digestiei, diminuand si inlaturand colicile;
- relaxarea si tonifierea musculaturii;
- stimularea sistemului circulator si a imunitatii;
- crearea unei stari de siguranta si incredere;
- reglarea poftei de mancare.

Exercitiile sunt efectuate de catre kinetoterapeuti cu studii de specialitate si cu o vasta experienta in gimnastica si masajul bebelusului.

Gimnastica bebelusului asociata cu masajul, este indicata inca din primele zile de viata, atat pentru corectarea unor deficiente, cat si pentru dezvoltarea armonioasa, folosind o gama larga de manevre care influenteaza posturile si miscarile corecte. Exercitiile fizice combinate cu masajul relaxeaza musculatura, stimuleaza circulatia periferica si terminatiile nervoase, tonifica inima si plamanii, ajutand la eliminarea secretiilor traheobronsice (mai ales in cazul infectiilor cailor respiratorii), stimuleaza digestia (inlaturand colicile), bebelusul avand un ritm de crestere echilibrat, evitandu-se astfel supraponderabilitatea, atat de frecventa in zilele noastre.

Desi se pot efectua acasa, impreuna cu mama, exercitile de masaj si gimnastica pentru bebelusi propuse si executate de catre kinetoterapeuti urmaresc facilitarea, corectarea, perfectionarea si complicarea miscarilor naturale avand ca scop formarea de deprinderi corecte, calirea organismului si mentinerea sau intarirea sanatatii.

ProMAMA iti ofera posibilitatea de a apela si la sedinte de kinetoterapie pentru bebelusi, in cazul in care cel mic are probleme de hipotonie, torticolis, malpozitii ale picioarelor (tal valg, tal var), platfus. 

O atentie deosebita e important sa fie indreptata catre micutii nascuti inainte de termen, masajul specializat pentru bebelusul prematur avand multiple avantaje: crestere in greutate mai buna, imbunatatirea activitatii motorii si cognitive, intarirea sistemului imunitar, inlaturarea stresului si asigurarea unui somn mai linistit. Aici poti citi mai multe detalii despre masajul bebelusului nascut prematur.

Pregatit din punct de vedere teoretic si avand o vasta experienta practica, kinetoterapeutul va lua in calcul aspecte importante, pe care mama, cel mai probabil, nu le cunoaste.

Gimnastica si masajul bebelusului sunt forme terapeutice de joaca, putand fi considerate primii pasi spre socializare. Exercitiile adaptate varstei si nivelului de dezvoltare al bebelusului tau se bazeaza pe miscari naturale, ce nu presupun un efort exagerat din partea lui, iar combinarea tehnicilor de masaj cu gimnastica duc atat la tonifierea organismului, cat si la relaxarea lui. Masajul practicat cu regularitate il ajuta sa doarma, sa se hraneasca mai bine si sa se bucure de noutatile aparute in primul an de viata.

Intra in pagina TARIFE si PROMOTII pentru a vedea oferta ProMAMA.

PROGRAMUL cursurilor si programari aici.

Detalii si la 0727.766.262

 

Autor: Andreea MANEA, Kinetoterapeut

Foto: KinderStudio

 

Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile