Proiecte ProMAMA


11. Octombrie 2018:  Conferinta "Ora Magica a nou-nascutului" - un eveniment cu mai multi speakeri straini si 2 din Romania, despre procedurile recomandate la nastere, Ora Magica, alaptare si ingrijirea bebelusului - toate menite sa ajute bebelusul si mama sa fie sanatosi si fericiti. Ne-au impartasit din cunostintele si experienta lor: Katalin VARGA, PhD, Psiholog, Profesor Universitar, Dr. Elizabeth VARADY, Pediatru si Neonatolog, IBCLC, Stefanie ROSIN, PhD, IBCLC, LLL Leader, Sorana MURESAN, IBCLC, Educator Lamaze, Presedintele Asociatiei ProMAMA si Dr. Catalin HAIDUC, Medic Primar Obstetrica-Ginecologie, Cercetator Stiintific. Cca 250 de participanti, atat specialisti (IBCLC, medici, moase, educatori prenatali, doule) cat si viitori parinti.

Poti citi aici detalii referitoare la eveniment.

 

10. Octombrie 2017: Conferinta "Mami, da-mi sa mananc CE, CAT si CAND vreau!" cu Dr. Carlos GONZALEZ – renumitul pediatru care ii invata pe parinti cum sa “incalce regulile stricte” si sa transforme "ora mesei" intr-o placere. Intalnim diferite comportamente alimentare, iar modul in care mananca un copil mic il va "urmari" pentru restul vietii! Spre exemplu: daca este "fortat" sa manance anumite alimente, este posibil sa nu le mai poata manca atunci cand devine adult. Sau, daca este santajat sa "mai ia o lingurita pentru mama", va asocia mancarea cu anumite sentimente si poate deveni o persoana care apeleaza excesiv la mancare, doar din nevoia de iubire sau confort.

Vezi aici detaliile conferintei.

 

9. Aprilie 2017: O zi cu Dr. Jack NEWMAN, Conferinta de o zi, destinata atat mamelor, cat si specialistilor. 5 teme de interes major, atat pentru pentru gravide si mame, cat si pentru specialisti; 

MasterClass de 4 ore, exclusiv pentru specialisti (Consultanti in Alaptare IBCLC, Medici pediatri, neonatologi, obstetricieni, moase, asistente medicale...); 

Participare nationala si internationala (din 5 tari), cca 200 de persoane.

Detalii despre agenda si temele discutate aici.

 

8. Mai 2016: Catherine WATSON GENNA in Romania - Conferinta destinata specialistilor - “Alaptarea copiilor cu probleme”, cu participare internațională, din Italia, Norvegia, Estonia. Participantii din Romania au fost din toate colturile tarii, specialisti in lactatie, dar si medici pediatri, stomatologi, moase si alti specialisti interesati de ingrijirea cuplului mama-copil. Speram ca aceste informatii sa le fie folositoare in munca lor de a ajuta mamele sa alapteze iar interesul cadrelor medicale pentru asemenea conferinte internationale sa creasca in viitor. 

Cercetator in domeniul lactatiei si recunoscut speaker international, Catherine WATSON GENNA a vorbit in cadrul conferintei despre alaptarea copiilor cu diferite probleme: fren lingual scurt, torticolis, prematuritate sau copii care nu reusesc sa prinda sanul.

Detalii despre agenda evenimentului, informatii dobandite si poze de la conferinta aici si aici.

 

7. Octombrie 2014“Conferinta Europeana pentru Alaptare”, organizata in Romania de Academy of Breastfeeding Medicine (ABM), in parteneriat cu Asociatia ProMAMA. La conferința au fost prezenti participanți din peste 25 de tari. ABM este un forum internaţional de elită, alcătuit din cei mai mari specialişti şi cercetători în lacţatie şi alăptare din întreaga lume – s-a reunit în România pentru a susţine un eveniment de o reală amploare: Conferinta Europeană pentru Alăptare. Conferintele ABM se desfasoara o data la 2 ani in Europa, iar faptul ca Asociatia ProMAMAa facilitat ca reuniunea din acest an se se desfasoare in Romania, inseamna un mare pas inainte pentru tara noastra in acest domeniu.

Aici poti citi detalii despre conferinta si vedea poze.

 

6. Mai 2014Cel mai celebru si apreciat expert in alaptare, Dr. Jack NEWMAN, revine in Romania! Cercetator in domeniul lactatiei si medic pediatru de renume mondial, Dr. Jack NEWMAN a sustinut in Romania trei zile de conferinte  –  „Alaptarea pe intelesul tuturor”, pe 8, 9 și 10 mai 2014. Conferintele dr. Jack NEWMAN, au fost organizate de Asociatia ProMAMA, in parteneriat cu totuldespremame.ro si  s-a adresat viitorilor si proaspetilor părinți, precum si specialistilor care isi doresc sa fie la curent cu noile perspective despre alaptare: medici de familie, neonatologi, pediatri, moase, asistente medicale, consultanti certificaţi in alaptare (IBCLC), educatori prenatali.

Pentru mai multe detalii citeste: Conferintele “Alaptarea pe intelesul tuturor - cu Dr. Jack Newman”

 

5. Decembrie 2012: Specialistii de la institutul de cercetare si educatie in lactatie Healthy Children din SUA s-au aflat in Romania la invitatia Asociatiei ProMAMA – Institut si Centru de Alaptare – pentru implementarea in maternitatile din tara noastra a programului "ORA MAGICA" sau ”Contactul piele-pe-piele intre mama si nou-nascut in prima ora dupa nastere”, program oferit 100% GRATUIT maternitatilor. Proiectul a fost implementat in doua maternitati de stat si doua private. De asemenea, am facut demersuri la Ministerul Sanatatii pentru introducerea acestei proceduri ca practica de rutina in maternitati (Cercetarile au demonstrat ca aceasta procedura reduce rata mortalitatii neonatale cu pana la 22%!).

Pentru mai multe detalii citeste: “Premiera in Romania: Ora Magica a Nou-Nascutului”.

 

4. Aprilie 2012: Dr. Jack NEWMAN a venit pentru prima data in Romania, la invitatia Asociatiei ProMAMA – Institut si Clinica de Alaptare. ProMAMA a organizat in Bucuresti, in perioada 24–26 Aprilie 2012, un workshop pe tema alaptarii, avandu-l ca invitat Dr. Newman - expertul, liderul mondial in domeniul lactatiei. Unii il proclama drept „Zeu al alaptarii” (“Is Jack Newman the God of Breastfeeding?” - John Hoffman) sau „Guru al alaptarii”, fiind denumit astfel de catre mii de mame care ii cer ajutorul pentru a-si alapta copilul. Altii il considera un „erou”, un campion al drepturilor mamei si copilului.
De ce? Simplu – pentru ca a revolutionat lumea alaptarii, vorbeste despre acele lucruri simple care trebuiesc spuse despre alaptare. Toata lumea il venereaza!

Mai multe detalii si poze de la eveniment poti vedea aici: Dr Jack Newman in Romania –  un  vis a devenit realitate.

 

3. August 2012: Lansare DVD-ului “Alaptarea, Miracolul naturii pentru mama si puiul sau”, material realizat de Consultantii in Lactatie si Alaptare Certificati International de la Asociatia ProMAMA – Institut si Clinica de Alaptare - si distrubuit GRATUIT gravidelor si mamelor.

DVD-ul a fost lansat cu ocazia Saptamanii Mondiale a Alaptarii in cadrul unei conferinte de presa, unde au fost prezenti jurnalisti de la televiziune, radio, ziare si site-uri de profil. Ne-au fost alaturi reprezentanti UNICEF, consultanti in alaptare din centrul ProMAMA, medici neonatologi, homeopati, de familie, mamici cu experienta in alaptare sau care au fost ajutate sa alapteze de catre specialistii IBCLC de la ProMAMA . S-au discutat subiecte interesante si de multe ori controversate despre alaptare.

Conferinta de presa a continuat cu o sesiune Gratuita de educare a mamelor si apoi le-am raspuns la intrebari.

DVD-ul s-a distribuit GRATUIT gravidelor si mamelor, avand ca scop promovarea alaptarii si cresterea ratei alaptarii in tara noastra!

Aici poti vedea mai multe detalii.

 

2. Ianuarie 2012: Inca de la inceputul anului 2013, World Vision Romania s-a alaturat initiativei Asociatiei ProMAMA pentru promovarea, protectia si sustinerea alaptarii. Cele doua organizatii si-au unit fortele in vederea cresterii ratei alaptarii in tara noastra. Conform ultimului studiu, rata alaptarii exclusive pana la 6 luni in Romania este de doar 12,6 % (studiu UNICEF/IOMC 2011), una din cele mai mici rate din Europa, o cifra extrem de ingrijoratoare, aflata intr-o continua scadere in ultimii ani.

Pentru mai multe detalii cititi: World Vision Romania si ProMAMA – parteneri in sustinerea alaptarii din Romania –


1. August 2011: Saptamanii Mondiala a Alaptarii. Cu aceasta ocazie, am inceput sa organizam la Asociatia ProMAMA – Institut si Centru de Alaptare – Grupul de Suport in Alaptare, condus de Consultanti in Alaptare Certificati International (IBCLC). Asadar, dragi mamici, va asteaptam cu mult drag la ProMAMA sa va sustinem in alaptare, sa va oferim suport si sfaturi, sa va ascultam povestile si nelinistile, sa va lamurim nelamuririle, sa ne impartasiti din bucuria alaptarii, si, de ce nu…. sa ajutati chiar si voi alte mamici impartasindu-le din experienta voastra.

Pentru mai multe detalii cititi: ” Saptamana Internationala a Alaptarii”.

 

Inapoi in pagina Despre noi

 

Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile