Sorana MURESAN


Fondatorul si Presedintele Asociatiei ProMAMA | Creatorul Programului "MAgia MAternitatii - din burtica la pieptul mamei"

Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC) |  Educator Prenatal Certificat Lamaze | Specialist "Ora Magica a Nou-Nascutului"

Povestea Soranei Muresan | Specializari si Certificari | Competente si expertiza | Participari la evenimente internationale | Media

 

 

Atunci cand faci totul cu pasiune, daruire si dragoste, restul vine de la sine! 

 

 

Cum "s-a nascut" ProMAMA din povestea Soranei

Sorana a initiat proiectul ProMAMA in 2009, dupa o experienta personala nefericita, la a doua nastere. A fost separata de bebelusul ei timp de 2 luni (din cauza unei boli foarte grave, declansata dupa nastere) si i s-a oprit lactatia cu medicamente.

Dupa ce a revenit alaturi de bebelus, Sorana si-a dorit foarte mult si s-a luptat sa-si alapteze si al doilea baietel. Cu ajutor din partea doamnei Dr. Marta MURESAN (primul consultant in alaptare certificat international din Romania) si motivarea Doctorului Jack NEWMAN (cel mai renumit expert international in alaptare), a reusit

Acela a fost momentul in care Sorana a inteles ca drumul ei in viata este sa ajute viitoarele si proaspetele mamici sa se bucure de experienta magica a maternitatii si sa faca tot ce este cel mai bine pentru bebelusii lor si pentru ele: sa se bucure de o nastere cat mai implinitoare, sa alapteze si sa isi ingrijeasca puii in mod corect, asa cum au ei nevoie.

Stiinta alaptarii in Romania

De fapt, ACELA a fost si momentul in care educatia in domeniul lactatiei umane a patruns in Romania: Dr. Marta MURESAN a invatat totul despre alaptare pentru a putea sa o ajute pe Sorana sa relacteze, fiind certificata international in domeniu. Astfel, dr. Muresan a devenit primul consultant certificat IBCLC din Romania si profesor-formator al urmatorilor consultanti in alaptare IBCLC din tara. 


Sorana i-a urmat pasii destul de rapid, a invatat atat teorie cat si practica sub indrumarea dansei si a Doctorului Jack NEWMAN si s-a certificat international in domeniu ca IBCLC.

Dupa cativa ani, Dr. Marta Muresan spunea despre Sorana:

Ma bucur mult ca Sorana a urmat drumul acesta si ca am avut cui sa dau mai departe toata cunoasterea acumulata in domeniu. Ea a invatat cu atata pasiune si dorinta de a ajuta mamele, incat a devenit un consultant in alaptare mai bun decat mine! "  Dr. Marta MURESAN

“Dupa externare, am incercat sa relactez, dupa 10 saptamani de pauza, cu o dorinta enorma de a-mi alapta copilul. Am studiat mult in acest sens, citind carti si articole de specialitate si, cu foarte multa rabdare, incredere si sustinere, am reusit! Mi-am alaptat exclusiv copilul pana la varsta de 7 luni si apoi in continuare, pana la 2 ani, cand s-a intarcat singur.

Odata cu aceasta experienta, s-a schimbat atat de mult viata mea! Mi-am dat seama ca mi se deschide un nou drum, ca pot si ca trebuie sa transmit viitoarelor sau proaspetelor mamici toate informatiile pe care le-am acumulat si toata aceasta pasiune de a fi parinte - adevarata bucurie de a fi mama!

Restul… a venit de la sine; lucrurile s-au asezat temeinic si s-au imbinat perfect, precum niste piese de puzzle care formeaza o frumoasa imagine !“ –  Sorana MURESAN

Din 2009, toata energia profesionala a Soranei s-a concentrat pe informare, perfectionare si dezvoltare in legatura cu subiecte de maternitate precum: sarcina, nasterea, alaptarea, ingrijirea bebelusului si diversificarea alimentatiei.​

Imi doresc mult ca mamicile sa inteleaga faptul ca ORICE mama poate alapta daca este corect informata si ORICE problema de alaptare are solutii, sa le arat ca alaptarea inseamna mai mult decat o metoda de hranire a copilului: alaptarea ii ofera copilului hrana, protectie, caldura si dragoste in acelasi timp; mai mult, alaptarea te implineste pe tine, ca femeie!

Cea mai mare satisfactie pentru mine este multitudinea de e-mailuri, mesaje si telefoane de multumire primite de la mamele pe care le-am ajutat sa alapteze. Ele imi dau inapoi o parte din fericirea lor ca s-au bucurat de experienta alaptarii, iar aceasta este, de fiecare data, o reconfirmare a faptului ca fac lucrul pentru care sunt menita, ca imi indeplinesc scopul vietii.

Sunt foarte mandra de felul in care a crescut ProMAMA (cel de-al treilea copil al meu :) ) in cei peste 9 ani de existenta, devenind cel mai complex centru de profil din Romania si cu impact vizibil asupra educatiei in privinta maternitatii.

Pentru acest lucru le multumesc si colegelor mele, care contribuie, in aceeasi masura, la misiunea ProMAMA. Cea care imi este alaturi inca de la inceput este Andreea - kinetoterapeut, educator prenatal si IBCLC - impreuna cu care am realizat proiectele de anvergura ale ProMAMA. Ulterior ni s-au alaturat si alti oameni frumosi, cu care am si legat relatii de prietenie. Sunt norocoasa ca am alaturi o echipa de specialisti foarte buni, cu experienta si certificari - inclusiv internationale. Clientii nostri vin la ProMAMA nu doar pentru renumele centrului, ci si pentru unul sau altul dintre specialisti, care le-a fost recomandat de catre alti parinti multumiti, fie ca este vorba despre kinetoterapie copii sau masaj terapeutic gravide, gimnastica postnatala, psihologie sau terapii precum Cranio-Sacrala, Bowen, Access Bars sau aroma-terapie.”

Sorana MURESAN - specializari si certificari:

 Consultant in Lactatie si Alaptare Certificat International (IBCLC) din 2011  citeste aici in ce consta un curs de alaptare pentru gravide si aici cum te poate ajuta o sedinta de consultanta in alaptare sa te bucuri de o alaptare de succes.

Pana in prezent, Sorana a oferit peste 4.500 de sedinte de consultanta in alaptare fata-in-fata cu mama si bebelusul.

 Educator Prenatal Certificat Lamaze (LCCE) din 2010 – citeste aici ce poti afla la un Curs despre nastere si ingrijirea bebelusului LAMAZE.

Pana in prezent, Sorana a sustinut cursuri pentru aproximativ 4.200 viitori parinti. 

 Specialist “Ora Magica” / Skin-to-Skin din 2012 (ProMAMA a adus Programul Ora Magica in Romania) si creatorul Programului MAgia MAternitatii - din burtica la pieptul mamei ®️

Sorana si colegele de la ProMAMA au invitat in Romania specialistii de la institutul de cercetare si educatie in lactatie Healthy Children din SUA, pentru implementarea in maternitatile noastre a programului ”Contactul piele-pe-piele intre mama si nou-nascut in prima ora dupa nastere”, program oferit 100% gratuit maternitatilor. La acel moment, in 2012, foarte multe maternitati priveau cu scepticism ideea, iar mamele nici nu auzisera de concept. Datorita eforturilor echipei ProMAMA, acum “Ora Magica” sau “Skin-to-Skin in prima ora de nastere" este cunoscuta in Romania si din ce in ce mai multe mame se bucura de beneficiile acesteia.

Programul MAgia MAternitatii – din burtica la pieptul mamei ® a fost lansat in Octombrie 2018 de catre specialistii ProMAMA in urma pregatirii teoretice si a practicii constante de peste 10 ani in domeniul maternitatii. A fost implementat in Maternitatea Regina Maria Cluj-Napoca si urmeaza implementarea si in alte maternitsti de stat si private.

Vezi aici detalii referitoare la Programul MAgia MAternitatii - din burtica la pieptul mamei.

 Specialist diversificarea alimentatiei bebelusilor – vezi aici ce tipuri de informatii afli la un curs despre diversificarea alimentatiei

 Speaker la evenimente si conferinte de specialitate organizate pentru parinti si specialisti, cu lucrari pe diverse teme din sfera maternitatii: Alaptarea, Ora Magica a Nou Nascutului, Microbiomul Uman, Nasterea in filozofia Lamaze etc.

 Formator al viitorilor specialisti in alaptare IBCLC din Romania (aici detalii despre cursul pentru profesionistii in alaptare).

 

 

Te poti PROGRAMA AICI la consultanta in alaptare sau la cursuri sau poti telefona la 0727.766.262.

 

Competente si expertiza

 Peste 8 ani de EXPERIENTA PRACTICA in calitate de consultant in alaptare certificat IBCLC.

In cadrul unei sedinte de consultanta in alaptare (fata-in-fata cu mama si bebelusul), Sorana incepe prin a face o evaluare completa a alaptarii si, in functie de situatie, ofera consiliere si sfaturi practice personalizate. Apoi, daca este nevoie, se efectueaza o reevaluare a cazului.

 Sorana detine EXPERTIZA mai ales in ceea ce priveste:

   ✔️ Evaluarea suptului bebelusului (atasarea la san, tehnica de supt, urmarirea suptului eficient…) si corectarea problemei, daca este nevoie;

   ✔️ Evaluarea si gestionarea problemelor ca: 

     - refuzul sanului

     - crestere insuficienta in greutate a bebelusului

     - atasare incorecta la san

     - supt ineficient

     - fren lingual / labial

     - complicatiile sanilor: angorjare, ragade, canale blocate, mastita, ejectie puternica, vasospasm, milk-blister etc

   ✔️ Reinvatarea bebelusului sa suga de la san (inclusiv a celui invatat sa suga din tetina);

   ✔️ Metode pentru stimularea si cresterea lactatiei;

   ✔️ Relactare (atat experienta proprie de relactare, cat si ajutarea a peste 50 de mame sa relacteze) si inducerea lactatiei la mama adoptiva;

   ✔️ Managementul primelor 3 zile de dupa nastere - experienta acumulata si in cadrul maternitatii Regina Maria, timp de 1 an si jumatate.

   ✔️ Alaptarea copilului dupa intoarcerea mamei la serviciu.

 

Impreuna cu dr. Muresan, Sorana a invitat in Romania si a organizat evenimente cu o serie de specialisti internationali in alaptare si cresterea copiilor (printre care Dr. Jack NEWMAN, Dr. Carlos GONZALEZ, Catherine WATSON-GENNA, Katalin VARGA, Dr. Elizabeth VARADY, Stefanie ROSIN) - atat pentru parinti, cat si pentru specialisti. 

Vezi aici Conferintele si Proiectele ProMAMA in Romania.

 

Participari la evenimente internationale

Sorana participa la conferinte internationale din domeniu, se mentine la curent cu cele mai noi descoperiri urmarind articolele si publicatiile internationale de profil si are relatii de colaborare profesionala cu multi dintre cei mai recunoscuti specialisti in domeniu.

Cateva dintre participarile la conferinte internationale majore pe tema alaptarii:

 Conferinta ELACTA, Rotterdam, Mai 2018. In cadrul acestei Conferinte a prezentat pentru specialisti, impreuna cu colega ei, Andreea Manea, POSTERUL "Reducerea durerii persistente in sanul mamei dupa frenectonmia cu laser a copilului  - studiu de caz pentru fren lungual posterior". 

 Conferinta Dr. Nils BERGMAN – cercetator in Neurostiinta asupra beneficiilor Skin-to-Skin si Kangaroo Mother Care pentru prematuri si nou-nascuti, Ungaria, Noiembrie 2016

 Conferinta ELACTA, Atena, Aprilie 2016

 Conferinta Europeana de Alaptare ABM, Bucuresti 2014

 Curs de 3 zile de Doula si Conferinta despre nastere, cu Dr. Michel ODENT, Bucuresti, Septembrie 2012.

 

 
Intrucat Sorana MURESAN este recunoscuta ca expert in diferite teme legate de maternitate, ii este solicitata opinia de specialist, destul de des, de catre posturi media. Iata aici diferite reportaje si aparitii, la diferite posturi media.
 


Odata cu expertiza pe un anumit domeniu, apare si responsabilitatea de a transmite informatiile corecte catre persoane interesate / implicate, dar si catre intreaga comunitate. Astfel, Sorana redacteaza articole pe diferite teme legate de maternitate (in mod special alaptare), care se pot consulta aici

Iata cateva dintre cele mai citite articole scrise de Sorana Muresan:
 

Alaptarea prelungita REDUCE riscul de cancer mamar

Cea mai buna POZITIE DE ALAPTARE

De unde stiu care sunt cele mai potrivite pozitii de alaptare

NU AM LAPTE! Ce sa fac pentru a creste lactatia

Hiperlactatia sau "am PREA MULT lapte"

Ce am aflat despre alaptare de la un cercetator in domeniu

Ce sutien purtam in timpul alaptarii

Revenirea la job NU inseamna incetarea alaptarii

Ablactarea si intoarcerea la alaptare dupa o pauza (RELACTAREA)

Alimentatia mamei pe perioada alaptarii

Din secretele laptelui matern

Intarcarea copilului

Durata optima a alaptarii

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile