Terapia Cranio-Sacrala


Ce este Terapia CranioSacrala?

Terapia CranioSacrala este o terapie complementara blanda, non-invaziva, in care se lucreaza la nivelul fasciei si al membranelor meningeale pentru sprijinirea sistemul craniosacral. Sistemul craniosacral reprezinta primul invelis al sistemului nervos central, avand ca limite craniul si osul sacru. El este format din membranele meningeale, din oasele adiacente (toate oasele craniene, coloana vertebrala, osul sacru, coccisul) si din lichidul cerebrospinal/cefalorahidian, care hraneste, curata si lubrifica structurile sistemului nervos central.

Cum functioneaza Terapia CranioSacrala?

La fel ca pulsul cardiac in cazul sistemului cardiovascular, sistemul CranioSacral are un ritm ce poate fi simtit in intregul corp, datorita productiei si absorbtiei de lichid cefalorahidian (care are rol de hranire si de eliminare a toxinelor din corp.). Acesta se numeste ritm cranio-sacral (de unde vine denumirea terapiei). 

Prin perceperea pulsului craniosacral, terapeutul poate simti in ce zona a corpului exista restrictii in acest sistem, aplicand apoi tehnici manuale blande pentru a le elibera. Scopul este acela de a atinge starea de echilibru la nivelul sistemului nervos central. Lichidul cefalo-rahidian lubrifica, hraneste si detoxifica sistemul nervos central; de aceea, ajutand la restabilirea libertatii sale de miscare la nivelul membranelor din jurul sistemului nervos central, terapia CranioSacrala ajuta corpul sa-si restabileasca un mediu sanatos de functionare. Ea poate usura o gama larga de disfunctii, de la dureri cronice si accidente, pana la afectiuni neurologice, dar poate fi folosita si in mod preventiv.

Pacientul sta intins pe masa de masaj, imbracat in haine lejere, iar terapeutul evalueaza unde sunt restrictii in corp si aplica tehnicile pentru obtinerea corectiilor si eliberarea tensiunilor, stimuland procesul natural al corpului de autovindecare.
In urma tratamentului, se ajunge la armonie si relaxare. Terapia este benefica la toate varstele (nou-nascuti, bebelusi, copii, gravide, mamici, tatici, bunici...).

Cum a fost dezvoltata aceasta terapie?

Terapia CranioSacrala a fost dezvoltata de Dr. John E. Upledger, doctor osteopat recunoscut de catre revista TIME drept unul dintre inovatorii de maine ai Americii. Intre 1975 si 1983, Dr. Upledger a fost profesor de biomecanica la Facultatea de Medicina Osteopata in cadrul  Michigan State University. In perioada petrecuta acolo, dr. Upledger a condus o echipa de anatomisti, fiziologi, biofizicieni si bioingineri care a efectuat si publicat cercetari stiintifice ce au format baza abordarii numite mai tarziu Terapie CranioSacrala. In 1985, dr. Upledger a infiintat Institutul Upledger, pentru a ii invata pe oamenii din intreaga lume despre valoarea acestei abordari eficiente. De atunci, aproape 100.000 de terapeuti au fost formati in Terapia CranioSacrala in intreaga lume.

Efecte generale:

In timpul sarcinii, terapia Cranio-Sacrala asista procesele fiziologice normale ale gravidei si fatului, ajutand la:

Terapia craniosacrala este, de obicei, urmata de o nastere naturala rapida.

La nou-nascuti si bebelusi, terapia cranio-sacrala poate corecta problemele sistemului craniosacral imediat dupa nastere si permanent, evitandu-se astfel colicile, problemele respiratorii, hiperactivitatea, alergiile etc. Terapia cranio-sacrala il ajuta pe bebelus sa se adapteze mai usor si mai rapid la viata extrauterina, lucru extrem de important mai ales atuci cand nasterea este traumatizanta pentru nou-nascut (cezariana "la rece", travaliu prelungit, expulzie greoaie, folosirea forcepsului/ vacuumului...). Inclusiv consultanta in alaptare are de multe ori rezultate spectaculoase atunci cand este folosita alaturi de terapia cranio-sacrale pentru rezolvarea diferitelor probleme de lactatie si/sau de alaptare.​ Aici poti citi detalii despre acest aspect.

 

La ce ar trebui sa ma astept de la un tratament?

Indicatii: migrene si dureri de cap, dureri cronice de gat si spate, stres si probleme legate de tensiuni nervoase, afectiuni ale creierului si maduvei spinarii in urma accidentelor, stres post-traumatic, disfunctii post-chirurgicale, oboseala cronica, insomnie, boli ale copilariei, colici, autism, dificultati de invatare, dislexie, scolioza, probleme ortopedice, dereglari ale sistemului nervos central, deterioare a functiilor de coordonare motorie, disfunctii ale tesutului conectiv, disfunctii ale articulatiei temporo-mandibulare, boli neurovasculare si ale imunitatii, depresie, dificultati emotionale si multe altele.

Exista contraindicatii pentru Terapia CranioSacrala?

In putine cazuri, terapia CranioSacrala nu este recomandata. Printre acestea se numara orice afectiune in care chiar si o variatie usoara a presiunii intracraniene ar cauza instabilitate, cum ar fi anevrism acut, fracturi craniene recente, hemoragie cerebrala si orice tulburare de sangerare grava. Daca aveti neclaritati cu privire la conditia dumneavoastra, cereti sfatul unui medic inainte de a primi o sedinta de terapie CranioSacrala.

Efectuata de un terapeut certificat, terapia Cranio-Sacrala nu va actiona niciodata impotriva a ceea ce doreste corpul tau sa faca.

Terapeutul CranioSacral nu va diagnostica si nu va recomanda tratament medicamentos sau intreruperea unui tratament medicamentos. 

Contacteaza-ne la 072 PROMAMA sau contact@promama.ro pentru o programare la Terapie CranioSacrala sau te poti programa dand click pe ling-ul de mai jos:

Vreau o programare on-line.

Iata aici tarifele terapiilor.  

Inapoi...   |   Contacteaza-ne acum! Cele 9 luni trec repede...    |    Tarife ProMAMA    |    Politica de confidentialitate    |    Politica privind cookie-urile